Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poradnia chirurgi dla synka

Polecane posty

Gość gość

Czy moze ktos z was byl na konsultacji w poradnii chirurgii onkologicznej ? dostalismy z synkiem skierowanie na rozpoznanie naczyniaka . I czy beda mu oni go wycinac ?

Gość gość
Jak beda problemy to mu go usuna , przeciez to rak jest.

Gość mariannkaanka
Nie straszcie rakiem, naczyniaki w większości to nie złośliwe zmiany, wiadomo dla rodziców ogromny stres ale moim zdaniem lepiej sprawdzić w razie czego usunąć niż żyć i podświadomie się martwic.

Gość gość
Ale dlaczego akurat do chirurgii a nie samej poradnii ?

Gość gość
ja z naczyniakiem bylam u dermatologa

Gość gość
a my wlasnie dostalismy skierowanie do poradnii chirurgii onkologicznej w warszawie (instytut matki i dziecka)

Gość mariannkaanka
Moim zdaniem IMiD to lepsze rozwiązanie od dermatologa

Gość gość
Powiedzieli mi takze ze musze miec ze sb badanie usg brzuszka i przezciemiaczkowe synka ... a nie robilam mu tych badan , czy zrobia mu tam na miejscu w szpitalu czy musze zrobic je ?

Gość mariannkaanka
Wydaje mi się ze jezlei kazali Ci mieć te badania to lepiej je zrobić

Gość gość
ja mam spore doświadczenie w temacie...nie wiem, jak u Was to wygląda dokładnie... ciesz się, że to poradnia chirug.-onkol. a nie jakaś dermatolog. - jak się badać to dokładnie...ale bez paniki! wiem, jak te nazwy działają... o naczyniakach (tych, które nie znikają) niewiele poczytasz w necie (nawet się nie staraj - lepiej po to nie sięgać)... my zaliczyliśmy szpital w Krakowie - kazali obserwować...nawet usg nie wykonano dokładnie, bo mały się ruszał... - zbagatelizowali... pojechalismy do Katowic - Centr.Zdr.Dziecka, zeby ktoś popatrzył jeszcze... - usg - oddział - rezonans - operacja.... Taka była nasza trudna droga. Okazało się, że to nie naczyniak, a malformacja naczyniowa ( wada naczyń na klatce piersiowej ( te naczynka powiększały się na klatce wraz ze wzrostem - takie sine, wypukłe to było) - na szczęscie bez powiązania z sercem itd. Synek miał 1,5 roczku. tak więc - dobra diagnoza to podstawa! z tego co wiem, to jest wiele naczyniaków znikających! :) A jak widać operacja to też nie wyrok - mój synek jest po i póki co jest ok! :)

Gość gość
u nas jest tak ze moj synek ma to od urodzenia ... to jest taka czerwona wypukla plama na nozce i ona wgl sie nie wchlania , mam czasem wrazenie ze to sie wgl powiekszylo ;(

Gość gość
Zorientuj się w tej konkretnej poradni jakie wyniki honorują, np. w "naszym" centrum onkologicznym chcą tylko swoje.

Gość gość
Gosc z 11:55 Mozesz jasniej powiedziec o co ci chodzi???

Gość gość
z tego co piszesz, że plamka czerwona, to trochę brzmi jak te niegroźne naczyniaczki....ale zbadajcie się dokładnie i głowa do góry :) i to jest tak, że te naczyniaki niegroźne najpierw rosą - chyba do 1 urodzin, a potem zmniejszaja się :)