Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość growupbaby

Szampony i odżywki do włosów

Polecane posty

Gość growupbaby

Moi drodzy, posiadam długie włosy (sięgają za łopatki) pokusiłam się swego czasu i wróciłam do ich zapuszczania. Niestety nie posiadam grubych włosów, są cienkie lecz w miarę gęste. Nie mogę używać ciężkich szamponów ani jakiś wypasionych odżywek gdyż po paru godzinach po umyciu włosy są bardzo oklapnięte, a na drugi dzień tłuste tak jak bym nie myła ich od 3 dni. Dodam jeszcze, że staram się unikać prostownic, suszarek i innych cudactw. Odwiedziłam wiele stron, różnych for by odświeżyć informację na temat pielęgnacji. Wszelkiego rodzaju tanie szampony nie wchodzą w grę, gdyż moje włosy robią się po ich umyciu sianowate, podejmowałam próby z olejkiem rycynowym i różnymi wcierkami efekty jako takie, po olejku mogę stwierdzić że włosy były bardziej błyszczące lecz obciążone, dlatego po skończeniu buteleczki nie wróciłam do jego stosowania. Od miesiąca stosuje szampon Pantene na mocniejsze i gęstsze włosy, i mogę powiedzieć, że puki co jestem zadowolona. Mimo wszystko wciąż szukam czegoś co nada miękkość, gęstość i blask dlatego mam zamiar poeksperymentować z produktami typowo fryzjerskimi Mam do was pytanie (a zwłaszcza do wszystkich posiadaczy cienkich włosów) jakich szamponów i odzywek używacie, używaliście i polecacie? może typowo fryzjerskie? dużo naczytałam się o marce Kosswell.. Może któraś z was miała z nią do czynienia? Proszę was o pomoc i rady w pielęgnacji. Pozdrawiam!

Gość gość
do twoich włosów niewskazane są szampony z silikonami, to one dają wrażenie tłustych włosów wypróbuj może szampon Alterry Aloes i Grant z Rossmana oraz maseczkę lub odżywkę z tej samej serii, oba naturalne, bez silikonów, nawilżają włosy no i co ważne: tanie

Gość zyzi
ja stosuję teraz lekką odżywkę nawilżającą w sprayu Aussie, jest akurat promocja w Rossmannie, kosztuje około 16zł. Nie obciąża włosów, są miękkie i nie przetłuszczają się bardziej.

Gość gość
Aussie jest z silikonami