Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzień matki, składacie życzenia teściowym?

Polecane posty

Gość gość
głupia analogia z dniem dziecka. dziecko nie jest tylko moje, ale także męża, więc taki sam wnuk zarówno dla mojej matki jak i teściowej, a matkę każdy ma swoją. jak już, to się spytaj czy teściowa składa nam życzenia z okzji dnia dziecka:D jakoś wątpię, a tymczasem prezenty od własnych rodziców dostajemy z tej okazji nawet będąc już dorosłymi osobami- może nie wszyscy, ale na pewno sporo z nas.

Gość gość
Oj,też będziecie i teściowymi i babciami...chroń Boże,moje dzieci przed takimi,jak niektóre z was :O

Gość gość
A moja teściowa na Dzień Dziecka organizuje grilla dla wszystkich dzieci,swoich synów,synowych,wnuków i jest baaardzo sympatycznie i życzenia składa wszystkim :) chyba wam współczuję...

Gość gość
ale to nie jest dzień wnuka,tylko dzień dziecka,więc idąc za waszym dziwnym rozumowaniem,na życzenia czy prezenty powinny zasługiwać tylko rodzone dzieci...

Gość gość
ale o co ci chodzi? co w tym niby takiego strasznego, że nie składa się życzeń teściowej w dniu MATKI? wydaje mi się, ze to norma. nikt też teraz nie "matkuje" swoim teściowym jak to drzewiej bywało, rzadko się już coś takiego spotyka, raczej bardziej partnerskie stosunki panują. nie wiem.. może tu siedzą same 50latki, bo ja nie znam nikogo młodego kto zwraca się do teściów "mamo", "tato"..

Gość gość
i się dziwicie,że świat schodzi na psy? udzielne księżniczki :O

Gość gość
Nie. Tesciowa to nie moja matka.

Gość gość
To ci prezenterzy w telewizji to też porypani...wszystkim mamom dziś składali życzenia,nienormalne,prawda?

Gość gość
Dzień dziecka to dzień wszystkich dzieci- czyli tych nieletnich :P a nie córek i synów. Idąc Waszym tokiem rozumowania o dzieciach, które nie maja rodziców powinno się w tym dniu zapomnieć :O

Gość gośćop
Złożyłam mamie jak i teściowej ( mój mąż również). Jedna i druga dostała bukiet róż i prezent.

Gość gość
5 marca to coroczny Dzień Teściowej

Gość gość
Ktoś tu pisał że to święto komunistyczne i to dla dzieci? Hmmm, mieszkam w At i tu tak samo obchodzi się dzień Matki, tak jak i w Niemczech moja znajoma obchodzi a czekoladki czy kwiaty daje się nawet mamie staruszce :). Nie, u nas nie ma zwyczaju by teściowej składać życzenia z okazji dnia matki, mąż składa swojej jako jej dziecko a ja swojej a teściowej nie mówię mamo tylko po imieniu na jej prośbę więc sprawa tym bardziej jasna .

Gość gość
Nie mowie do tesciowej mamo ani nie skladam jej zyczeń. Mame mam i zawsze bede miala tylko jedna.

Gość gość
A moja teściowa jest ok i składam jej życzenia na dzień matki, tak jak ona (razem z teściem) składa mi życzenia na dzień dziecka. To nie jest moja matka, ale jest matką mojego męża i jest dobra, więc czemu nie :)

Gość gość
Tobie zyczenia sklada na dzien dziecka??? Smiech na sali !

Gość gość
a ja składam teściowej życzenia, ona mi składa na dzień dziecka i zawsze coś drobnego dostaję ja i mąż oraz nasze dziecko w prezencie na 1 czerwca, a ona ode mnie i męża też dostaje prezent na 26 maja. mamy normalne ciepłe relacje. podobnie z moją mamą.

Gość gość
nie, nie widzę powodu żebym w tym dniu miała jej składać życzenia mimo, ze naprawdę ja lubię. Nie jest moja matką, jest matka mojego męża a to ogromna różnica!!! Tak samo jak nie mówię do niej mamo.

Gość kosiaraumysów
Tak mowie do teściowej mamo i w Dniu Matki składam jej zyczenia i daje bukiet kwiatów . Tak samo mój mąż kupił kwiaty mojej mamie z tej okazji. Moj tata i mama też zawsze jechali do jednej i drugiej babci w Dniu Matki.:)

Gość gość
Od Teściowej dostaję jakiś drobiazg na dzień dziecka :) Moi Rodzice akurat mężowi nic nie dają, ale na każdą rocznicę ślubu dostajemy od nich "fundusz" na wyjście (knajpka, kino, teatr, filharmonia - zależy na co mamy ochotę). W tym roku Teściowie też nam dali "na kawę i ciacho" z tej okazji :)

Gość gość
może tu siedzą same 50latki, bo ja nie znam nikogo młodego kto zwraca się do teściów "mamo", "tato".. xxx W moim otoczeniu są mężatki w wieku 29-37 i wszystkie do teściowych zwracają się "mamo" - co za zacofanie, prawda? ... No ale powyżej 25 r. ż. to już starocie...

Gość gość
Mój mąż jest podobny do mojego ojca. Jak coś dostanie to odda mi a jak nie wezmę to włoży do skarbonki dziecku. Jest skromny, dumny i uczynny.

Gość gość
Gdy zaraz zaraz po ślubie powiedziałam do teściowej mamo, ona z naciskiem powiedziała że nie jest dla mnie żadną mamą tyko teściową. I tak jest już 26 lat.

Gość gość
do mojej wypowiedzi wyżej, jak o tym pomyślę jest mi bardzo przykro, bo chciałabym traktować teściową jak matkę lecz ona mi na to nie pozwala.

Gość gość
tak złożyłam wczoraj teściowej życzenia z okazji dnia matki i to w imieniu swoim i męża-tak się złożyło, ze był za granicą w pracy i nie mógł osobiście, i mimo że mam dopiero ( lub dla niektórych już) 33 lata mówię do niej mamo, tak samo na dzień dziecka również dostaję od Niej życzenia, moje rodzeństwo również złożyło życzenia naszej mamie jak i swojej teściowej, dla nas to normalne

Gość gość
"nowoczesność w domu i zagrodzie" Ja składam życzenia moim teściowym, mam dwie jedną z pierwszego małżeństwa i pomimo że 17 lat minęło od śmierci męża nadal utrzymuję kontakt i drugiej również złożyłam życzenia. Patrzcie korona z głowy mi nie spadła i żyję, to nic nie kosztuje. Natomiast mam dwie synowe i żadna nie zadzwoniła z życzeniami (cholernie boli).

Gość gość
Ja tez zlozylam mojej tesciowej zyczenia i kupilam kwiaty oraz mowie do niej mamo.aha mam 24 lata