Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzień matki, składacie życzenia teściowym?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
Nie. U nas kazdy dzwoni do swojej mamy. Dla mnie tesciowa nawet najwspanialnsza na swiecie dalej nie jest matka.

Gość gość
u nas jak wyzej kezdy dzwoni do swojej mamy :P

Gość gość
Ja złożyłam życzenia swojej teściowej :)

Gość Mężatka1980rok
Tak złożyłam teściowej życzenia .Tak samo mój mąż składa życzenia mojej mamie z okazji Dnia Matki.

Gość gość
a ja dzwonie albo jadę - nic mi sie nie stanie jak dostanie kwiaty i zyczenia.

Gość gość
a ja nie. mama to mama.

Gość gość
Nie, bo nie jest moją mamą i nigdy nie będzie.

Gość gość
a ja skłądam, co więcej - daję drobny upominek.

Gość gość
my składaliśmy swoim mamom wzajemnie co roku ale w tym po raz 1 tego nie robimy i już nie będziemy robic, każdy bowiem będzie skladal swojej, bo wlasnie stwierdziliśmy ze mama jest jedna i tesciowa jej nie zastapi, a w ogole to jest dzień teściowej wtedy mogę jej zlozyc zyczneia.

Gość gość
Oczywiście! Mówię do niej "mamo", wiec jak miałoby być inaczej. W prezencie dałam jej wodę toaletową o zapachu, który wiem, że lubi. Mąż mojej mamie dał śliczny bukiet kwiatów.

Nie. Składam życzenia tylko mojej mamie. Dzwonię w urodziny, imieniny, święta, nawet w dzień kobiet, ale w taki dzień jak dziś liczy się dla mnie tylko moja mama.

Gość gość
Nie. U nas każdy składa życzenia i daje prezent swojej mamie.

Gość gość
u nas trochę chora sytuacja bo teściowa jest straszna, nie traktuje mnie jak córkę czy synową, męża ma też w nosie. moja mama traktuje mojego męża jak syna, z resztą mój mąż mówi do mojej mamy "mamo", a ja kiedyś usłyszałam jak teściowa mówiła o zięciu "tak on do mnie mamo mówi a ja mu nie pozwalałam nie życzę sobie tego" i takim sposobem na ślubie mówiłam mamo-presja wszystkich gości którzy mnie upominali że to nie Pani a mama a po ślubie zwracam się bezosobowo lub "pani" więc mąż składa swojej i mojej mamie życzenia ja tylko swojej.

Gość gość
nie.

Gość gość
a ja tak :)

Ja przez lata składałam życzenia teściowej. Teraz wiem że nie warto :D I dziś ją olewam :classic_cool: Ja nie jestem dla niej rodziną,ona dla mnie tym bardziej :D

Gość gość
to jest świeto dla małych dzieci a nie starych koni i do tego komunistyczne, umiera po mału jak dzien kobiet

Gość gość
nie, nie składam. dla mnie to absurd i nawet bym na to nie wpadła. i nie mam na pieńku z teściową,nawet ją lubię- po prostu, to nie matka i tyle. no i u mnie w rodzinie dzień matki, to dość ważne święto, a nie "komunistyczny wymysł"- składamy się z rodzeństwem na jakiś porządny prezent. jakoś tak się przyjęło

Gość gość
Tesciowa to nie jest matka

Gość gość
tak. moja teściowa jest mi bardziej mamą niż moja własna matka.

Gość gość
Zawsze składałam, przy okazji z mężem. W tym roku maz nie sklada wiec ja tez nie. Za to oboje skladamy mojej mamie.

Gość gość
Nie bo teściowa to nie matka

Gość gość
To,co? stać obok męża,który swojej mamie życzrnia składa i ani,be,ani me...? udawać,że nie słyszę? No czyba normalne,że dołączę się do życzeń i dam buziaka,to tak wiele kosztuje? a jak telefonicznie,to oczywiście mąż dzwoni,ale zawsze i w moim imieniu powinszuje ,i odwrotnie,ja do swojej mamy,ale od zięcia też przekazuję serdeczności...rany,jakie wy dziwne jesteście?

Gość gość
Tak. A bo co?

Gość gość
Ale,jak Dzień Dziecka,to teściowa ma z prezentem do wnuków walić.Więc wedle rozumowania niektórych,nie musi,to nie jej dzieci :P

Gość gość
a jak twoje dziecko składa teściowej życzenia z okazji dnia babci, to też się przyłączysz, bo co będziesz tak głupio stała :D bzdura

Gość gość
ale co z tego, że stoisz obok? to są przecież życzenia od syna dla matki, nie wiem z jakiej racji czujesz się zobowiązana do czegokolwiek i odczuwasz jakiś dyskomfort. jakby koleżanka składała życzenia swojej matce, to też byś musiała się przyłączyć?

Gość gość
Nie odczuwam dyskomfortu....po prostu robię to z szacunku,bo to jest matka mężczyzny,którego kocham i ,którego ona wychowała...a czy z okazji Dnia Babci? Tez buziaka dostaje,właśnie za to,że jest babcią moich dzieci...