Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko caly czas śpi.

Polecane posty

Gość gość

Najpiękniejszy prezent jaki mogłam dostać. Dziś urodził mi się synek. O godzinie 9.00 zostałam mamą, urodził się przez cesarskie cięcie. Kochane mały cały czas śpi, budzi się co 3 godziny na jedzenie, ekspresowo zje i zasypia, nawet czasami nie zdąży mu się odbić. Czy u Was też tak było na początku ? Bo mnie trochę to martwi.

Gość gość
Kilka godzin po porodzie i już na kafeterii, masakra.

Gość gość
Wiekszosc noworodkow tak ma, pozniej juz nie jest tak kolorowo.

Gość gość
Dziecko jest żywsze w drugiej dobie po porodzie.

Gość gość
Chciałam się tylko spytać czy to normalne, bo z małymi dziećmi wcześniej styczności nie miałam.

Gość gość
No to się pytaj położnych, lekarzy, pielęgniarek, bo przecież jesteś w szpitalu.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Większość osób mówili mi, że dziecko cały czas po porodzie płacze.

Gość gość
u mnie też tak było i tak zostało :) spi cudownie a ma rok. ciesz sie :) no i gratulacje! a to ze na kafe - tez siedzialam na necie, bo co tu robic jak maluch spi :P

Gość gość
Dziecko po porodzie odpoczywa bo jest wykończone podobnie jak Ty.

Gość gość
Ja nie jestem zmęczona, nie rodziłam kilka godzin, a cc nie jest męczące.

U mnie też w sumie ładnie spał przez 1-2 doby po porodzie. Później zaczęło się "kolorowe" życie, tzn, budził się co 1-1,5 lub 2 h na mleko :) w około 3 m-cu ustabilizowało się lekko. Teraz ma 5 miesięcy, w miarę stałe pory jedzenia i snu. Jednak należy do dzieci, które potrzebują mało snu w ciągu dnia. Ma ok.3-4 drzemki po ok.15 - 20 min. Rzadko dłużej. W nocy, licząc od ok.23:00, 24:00 śpi zazwyczaj do ok.5:00-6:00. Ale też zależy.. 2 dni temu wyszedł ząbek, więc przez kilka ostatnich tygodni był baardzo marudny.. Nadal jest, bo pewnie za chwilę drugi wyjdzie..

Gość gość
moja tak spala 2 tygodnie potem juz coraz mniej,teraz ma 6,5 tygodnia i potrafi leżeć ponad 2 godziny i nic nie robić oprócz grrr,mrrrr i puszczania bąków hehe

Gość gość
Moj syn tez napoczatku tylko spal, do tego mial zoltaczke ktora mu wcale nie ustepowala wiec ja cale dnie siedzial na necie i szukala przyczyn i rozwiazania problemu. Teraz ma 3m i 2godziny bawi sie i 0,5godz spi i tak ciagle. Jest bardzo grzecznym dzieckiem. Autorko odpoczywaj teraz jak mozesz bo u noworodka nie przewidzisz czy w srodku nocy nie odechce mu sie spac a moze bedzie jadl co 10minut. (Moja corak tak miala). Szczeszcia zycze i braku kolek