Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co biedakom dzieci??

Polecane posty

Gość gość

Otóż kilka dni temu mała miejsce jak dla mnie dziwna sytuacja. Byłam z córka u lekarza i weszła kobieta z miesięcznym dzieckiem ( dwie lekarki w jednym gabinecie przyjmowały bo remont czy cos tam) ale do rzeczy... Upał okropny 28 stopni w cieniu niemowlak niedfosc ze ubrany w body sweterek rajtuzki i spodnie czapa gruba oczywiście tez to po rozebraniu dzieci kable marka za głowę się złapała. Dziecko miało pampersa po pachy!! Rozmiar 4 od 9-18 kg cale olecki odparzone pupa tez i pyta matki dlaczego nie ma rozmiaru 1 a ta do niej, ze w biedronce była teraz promocja na dady ale rozmiar tylko 4 wiec wzięła bo za 50 zł było ponad 100 sztuk. Ogólnie nie mam nic do podrabianych pampersow bo dady tez sporadycznie uzywalam ( dostalam paczkę od znajomych) i jak dla mnie nie SA ok bo SA grube i nie wchłaniają wilgoci, ale uzywalam w grudniu wiec upałów nie było. A tu niemowlę upał taki to jeszcze cały w wielkim pampersie się parzy. Po co ludziom dzieci skoro oszcaedzaja na nich w taki sposób?? Ok nie chce używać oryginalnych jej sprawa niech używa rady ale jest rozmiar new borm ( ja miałam właśnie ten) a nie kupuje trzy rozmiary za duże bo promocja szok!

Gość gość
Kable marka = lekarka ( słownik mi zmienił)

Gość gość
Z twoim tematem troche sie zgodze a jesli chodzi o tresc to troche mnie zawiodlas. (Nie jestem biedna) bylam ostatnio w tesco na zakupach i byla promocja ze z karta clubcart(czy jakos tak) big paka pampersow -10zl wiec wziela 3pczki po 60zl a po przyjezdzie do domu, chcialam zalozyc nowego pampersa a tam sie okazalo ze przez pomylke(nie wiem jak to zobilam ) zamiast 3(i tak z nadwyzka) wzielam 4 i pampersy sa po prostu pod pachy syna. A ze nie mialam juz w domu innych to 2 dni syn musial chodzic w tych za duzych:/ A jesli chodzi o temat to uwazam ze biedni nie powinni miec dzieci bo z wlasnego doswiadczenia wiem ile wstydu musza sie dzieci najesc ze nie maja tego co inne dzieci ..

Gość gość
rzeczywiście ta matka się nie popisała. ja dla swojego dziecka zakładam pampersy zgodnie z jego wagą a nie dlatego że jest promocja na jakiś duży rozmiar. co najwyżej śledzę promocje które obejmują rozmiar mojego dziecka

Gość gość
Ok ale pomylilas się tylko o rozmiar wiec spoko. Zresztą ja te z Tesco tez kupilam:-) ale weź pod uwagę ze jednak oryginalny pampers wchłania wilgoć i jest bardziej przewiewny niż dada. A jednak niemowlę które ważyło 3,5 kg miało pampersa od 9 kg to juz nie jest normalne. Mogła kupić te z promocji i zostawić w domu przydalyby się a teraz kupić mniejsze

Gość gość
no niestety ale nie zawsze o biedę chodzi ja mam w rodzinie taką sytuację chłopak 5 letni chodzi ubrany jak dziad dosłownie, wszystko sprane, brzydkie, spodnie za duże, bluzki kuse. NIc nie kupują dosłownie dla dziecka bo wg nich nie opłaca się, dziecko i tak wyrośnie, a ten biedak nosi wszystko po innych dzieciach z rodziny... ubrania które ja bym na szmaty wzięła.

Gość gość
Miałam ochotę jej powiedzieć ze ja jej dam mniejsze aktualnie córka ma 3 byleby uwolniła to dziecko z tej zbroi w postac***ampersa. Szkoda mi było tego dziecka, kobieta po 30 wiec powinna mieć rozum prawda?? Skoro teraz dopasowuje do dziecka pampersy według promocji to AZ strach pomyśleć co będzie później Ps dodaj ze nie mam nic dfo kupowania na promocji bo to oszczędność jakby nie było po cvo przeplacac no ale skoro dziecko nosi 2 to kup 2 bądź 3 a nie miesieczniakowi 4 :-)

Gość gość
Jasne, w ogóle niech biedni stoją za murem, tam ich miejsce. Babka użyła nieoryginalnych pieluch, a ty używasz MARKOWYCH, tak? Chyba ważniejsze od tego czy pieluchy były markowe (ja jebię) czy nie było to, że matka po prostu nie popisała się rozumem. Albo może brakuje jej jeszcze doświadczenia i nie sądziła, że zakładając za dużą pieluszkę zrobi dziecku krzywdę. W końcu w PL młode mamy na każdym kroku słyszą, że "dziecku pewnie zimno" i stąd całe to przegrzewanie. Jak dla mnie, głupia jesteś, że zakładasz taki temat, w którym tych co kupują dady na promocji nazywasz biednymi chociaż nie masz bladego pojęcia jak naprawdę jest. Ja też kupuję megapaki pieluch, tyle, że pampers bo tylko te nie odparzają mojego dziecka. i bardzo żałuję, że nie mogę uzywać tańszych bo to żadna hańba czy bieda tylko po prostu ekonomiczne zarządzanie domowym budżetem. Jeśli ktoś może używać tańszego, równie dobrego towaru to nie rozumiem dlaczego nazywasz go biednym. Tylko w polskim zaścianku oszczędzanie na jakiś domowych produktach to od razu bieda, na zachodzie ludzie korzystają z takich możliwości i są z siebie po prostu zadowoleni. nara autorko

Gość gość
2014-05-26 22:02:19 [zgłoś do usunięcia] gość rzeczywiście ta matka się nie popisała. ja dla swojego dziecka zakładam pampersy zgodnie jego wagą a nie dlatego że jest promocja na jakiś duży rozmiar. co najwyżej śledzę promo które obejmują rozmiar mojego dziecka Bosze widzisz i nie grzmisz. Zglosilabym anonimowo do opieki spolecznej. To jest zaniedbanie! Sami pewnie ladnie chamy sie ubieraja! Zglos to bo na prawde umiesz tylko pluc w necie??? Jesli tego nie zglosisz to bedziesz wspolwinna calej sytuacji!

Gość gość
A czemu zwalasz winę na biedę? Może to winna jest głupota matki? Znam biedne rodziny ale nie było tak że tam dzieci nosiły za duże pampersy więc to matka jest winna

Gość gość
22:13 gość plujesz jadem co najwyżej ty. napisałam tylko, ze kupuję pampersy dziecku według jego rozmiaru. nie mam nic przeciwko tańszym pampersom bo mogą być równie dobre co te oryginalne. zraziło mnie tylko to co napisała autorka, że tamta kobieta ubrała miesięcznego niemowlaka w pampers dla dzieci, które mają 9 kg. czytaj uważnie i nie udław się przypadkiem

Gość ołksz
Bosze widzisz i nie grzmisz. Zglosilabym anonimowo do opieki spolecznej. To jest zaniedbanie! Sami pewnie ladnie chamy sie ubieraja! Zglos to bo na prawde umiesz tylko pluc w necie??? Jesli tego nie zglosisz to bedziesz wspolwinna calej sytuacji! xx Słowo pisane czasem trudno odczytać zgodnie z intencją autora, więc mam nadzieję, że to ironia

Gość gość
26.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Jasne, w ogóle niech biedni stoją za murem, tam ich miejsce. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mam podobne zdanie

Gość ołksz
[zgłoś do usunięcia] gość 26.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Jasne, w ogóle niech biedni stoją za murem, tam ich miejsce. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mam podobne zdanie xx ta pierwsza wypowiedź była moja. zastosowałam ironię.

Gość gość
Moja znajoma zaklada za duze pampersy swojemu dziecku tylko dla tego ze mniejsze musiala czesciej zmieniac a wieksze miescily wiecej moczu i nie musiala ich czesto zmieiac, babka z wyzszym wyksztalceniem i dobrze platna praca

Gość gość
pewno nikt się ze mna nie zgodzi ,ale sa rodziny biedne które bardzo pragna dziecka to co maja go nie mieć ......nie popieram biedy i gromadki dzieci ,ale bez przesady żeby im zabraniać wogole mieć dzieci.Znam kilka rodzin ze się nie przelewa ,a sa szczęśliwi pewno nie raz dzieci slyszaly teksty ze to biedota itp...ale to tylko dzięki takim ludziom jak autorka.I dodam ,ze znam rodziny ze nie brak im niczego ,a dzieci nieszczęśliwe bo niby najnowszy play,komórka ,wielka plazma,tablet i bog wie co jeszcze ,ale coz skoro dziecko non stop z niania bo mama z tata robia kariere

Gość gość
Mnie tam na dziecko stać ale pieluchy tez kupuje na promocjach. Po co przepłacać jak i tak z gownem w śmieci pójdzie? Corka sie nie odparza i pieluchy z Lidla jak najbardziej jej odpowiadają. Fakt ze zawsze kupuje zgodne z rozmiarem. Matka faktycznie sie nie popisała ale mysle ze nie zrobiła tego naumyslnie.

Gość gość
Co do pampersow, ja (pomimo tego ze stac mnie na pampersy) kupuje dady z biedronki,uwazam ze jesli nie widac roznicy(ja nie widze) to po co przeplacac. Mi bez roznicy czy ubranka orginalne z zary czy next czy z hali tesco. Bez roznicy czy ktos wydaje miliony na dziecko czy na nim oszczedza, roznice mi tylko sprawia to kiedy dziecko to odczuwa, kiedy dziecko czyje ze jest ubierane inaczej-gorzej. Zal mi dzieci tych naprawde biednych, tych ktorych musza ukrywac ze nie stac ich na nowe buty a stare juz sa za male, tych ktorych mieszkaja w jednym pokoju z trojka rodzenstwa i rodzicami gdzie ji maja zaprosic znajomych. Ale zal mi tez rodzicow ktorzy wmawiaja sobie ze ich dzieci sa szczesliwe bo sa kochane(jakby bylo z gory zalozone ze dzieci bogate sa nie kochane). Czasem nawet szkoda mi mojego dziecka kiedy jakies inne dziecko (a dzieci teraz sa wyjatkowo wredne)jej wytknie ze ma tania hulajnoge czy brzydkie spodnie. Moim zdaniem dorosli decydujac sie na dziecko powinni brac pod uwage to ze dziecko to nie male koszta i ze dziecko patrzac na to co ma inne czuje zazdrosc. (Niedawno zalozylam temat o swiecacych butach. Moje dziecko zobaczylo takie u kolezanki i chcialo takie miec a ze i tak musialam jej kupic sandaly sportowe to kupilam te swiecace, rados nie trwala dlugo po po 1dniu w przedszkolu buty przestaly swieciec, mi bez roznicy ale kolezanka ktora tez miala swiecace buty zaczela dokuczac mojej corce ze mam dziadoskie buty i ze nie stac ja na porzadne)A dzieci tez potrafia byc bardzo wredne i zlosliwe

Gość gość
do ostatniego wpisu.....a jak myślisz dlaczego te dzieci sa takie wredne...?bo maja wrednych rodziców ,którzy licza się tylko z tymi którzy maja kase i to jest przykre znam to bo mam to w rodzinie meza.......

Gość gość
w d****h wam sie poprzewracało... kiedys wszyscy bylismy biedni i szczęśliwi, dzieciństwo spędzaliśmy bawiąc się razem na podwórku w połatanych na kolanach spodniach teraz dzieci są z***biście ubrane, mają masę gadżetów i siedzą przed komputerami same

Gość gość
No dobra- za duży rozmiar to głupota, ale autorka też pokazala "klasę" czepiajac się "podrabianych" pieluch :D BTW pampers nie ma monopolu na produkcję pieluch i dada są tak samo oryginalne jak każde inne..

Gość gość
Niezaleznie czy ta matka zrobiła dobrze czy zle, to nie moge pojac, jak mozna wnosic z tego, ze kupiła co na promocji, ze ma biede. Tak rozumuja ludzie, co własnie czesto mieli b duzą biede w dzieciństwie, i potem jak sie dorobili, palma im odbiła, i stale musza zyc na pokaz. Niestety jest to syndrom współczesnego Polaka. Ja te osoby co znam to z reguły im wiecej kasy, tym bardziej oszczedzaja. Wujek zarabia 15 tys, nie kupuje od lat zadnych ubrań, jezdzi starym Polonezem... W moim regionie- Poznań- to norma... Na co 5 latka ubierac jak kukłe, dzieci w tym wieku wystarczy ze beda miałay wygodne ubranie, i jest im dobrze, one nie znaja si ena modzie. To najczesciej próznosc rodzica, ze jego dziecko musi byc wystrojone, zeby był szpan

Gość gość
Niestety w takich upałach nawet oryginalne pampersy odparzają, mimo zmiany co 2,5, max. 3 h. Ja teraz pozwalam dziecku dużo leżeć z gołą pupą; tylko podkład kładę na łóżku a córa jest przeszczęśliwa :D I jestem okropna bo nie zakładam czapki, nawet na spacerach :P Dziecko i tak w wózku jest w cieniu parasolki, więc nie musi mieć dodatkowej osłony przed słońcem. I szkoda mi tych wszystkich opatulonych maluszków, zwłaszcza, że ich mamy latają w krótkich spodenkach i bluzkach z krótkim rękawem :( A co do tematu to lekarz powinien uświadomic młodą mamę, bo wydaje mi się, że ona nie zrobiła tego specjalnie. Która matka świadomie krzywdzi swoje dziecko?

Gość gość
Dziś mnie zatkało na ulicy , poszłam po loda ze znajomym do pobliskiego sklepu ok 22 , jemy loda a mały berbeć może z 6 lat .Podchodzi i mówi da mi Pan 2 zł , moj znajomy nie dam ci 2 złotych , gdyby dłużej się zatrzymał przy nas mały dałabym mu 2 zł on odszedł i podszedł do śmietnika i pety wypalone wyciagał .Mnie wmurowało i ta godzina 22 gdzie jego rodzice są ??? była sam przez chwile go obserwowałam i znikł miedzy blokami .To jest dopiero patologia tacy ludzie dzieci nie powinni robić sobie .A co do pieluch kilka razy zdarzyło mi sie założyć córce za dużą pieluche no ale nie jak nosiła 1 a ja jej 4 dalam najwyżej 3 załozyła ale nie wygladała w tym pampersie po pachy może kiedys inne robili niz teraz nie wiem dawano to było już :)

Gość gość
a co cie to obchodzi?kiedys dzieci miał kto chciał a dziś jak się nie ma na orginalne pampersy to już patologia.

Gość gość
autorko ja biedna nie jestem, powodzi nam się nieźle a wyobraź sobie,że mój syn po domu nosi dady ;) do spania czy na dwór pampersy bo chłonniejsze ale po domu ma biedronkowe, wcale nie są sztywne, więc wywalanie komuś,że jak używa dady to zaraz biedny to czysta głupota... ale oczywiście to,że matka ubrała dziecku kilka rozmiarów za duże pieluchy to aż żal komentować... i ten ubiór też, przecież nie trzeba nie wiadomo jak wysokiego IQ żeby wiedzeć,że w upał nie nakłada sie wełnianej czapki, ale cóż, różnie bywa, może dziecko świeżo po chorobie? w sumie nie wiem co ten temat ma wnieść - że głupia matka czy że pampersy lepsze niż dady?

Gość gość
Ja pierdziele.....są też tetrówki!!!!!!!!!!!!!!!! Ani d**y nie podrażni ani z rozmiarówką by się nie pomyliła no ale jak lenie są co niektóre to już nic nie poradzę...Ja akurat na noc używam pampersów a na dzień otulacze i to nie super drogie bo jedna para około 15 zł...mam 6 sztuk...i do tego 15 sztuk wkładów z mikfofibry i tetrówki w zapasie...i jakoś ręce mi nie odpadły od roboty!!!! Zaznaczę że na pampersy mnie stać ale po cholerę mam dziecko meczyć...No i w domu jest trójka...był czas że najmłodsza dwójka nosiła równocześnie eko pieluszki...jakoś wyrobiłam i na promocję za 60 zł czy 50 nie musiałam się rzucać...

Gość gość
Czy wy, przygłupy, nie potraficie czytać? Autorka nie ma pretensji, ze tamta matka kupiłam pieluchy dada, ale że kupiła za duży rozmiar, bo takie akurat były w promocji. Wyraźnie jest napisane: "Ok nie chce używać oryginalnych jej sprawa niech używa rady ale jest rozmiar new borm ( ja miałam właśnie ten) a nie kupuje trzy rozmiary za duże bo promocja szok!" To jest straszne, ze kretynki, dla których ogarnięcie jednej krótkiej wypowiedzi jest za trudne, biorą się do pouczania innych.

Gość gość
gościu, nie rzucaj się tak bo z czytaniem ze zrozumieniem u ciebie ciężko. w tytule jest słowo "biedakom" - to nie odnosi się do rozmiarówki pieluch tylko do tego, że jakaś kobieta kupiła dady na promocji w biedronce. za to ona i wszyscy, którzy też z tej promocji skorzystali zostali nazwani przez autorkę biedakami. A do tego, każdy tutaj podkreśla, że największym złem było założenie za dużej pieluszki. Zluzuj gacie!

Gość gość
gościu z 8.11 to jednak Ty masz problem z czytaniem bo nie chodzi o marke pampersow a o ich rozmiar. A w tytule "biedakom" (swoją drogą tytuł wątku wyjatkowo mi się nie podoba) bo szanowna mamusia nie pomyślała żeby zrezygnować z zakupu aż tak duzych pampersow. Mogła przecież kupić te same pampersy ale w odpowiednim rozmiarze z tym, że już nie w promocji. To może ciuchy dziecku też będzie zakładała 3 rozmiary za dużo bo akurat były w promocji ?!