Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obrzydliwa praca pielęgniarek

Polecane posty

Gość gość

jak można zostać pielęgniarką? Od razu mówię że nie krytykuję tego zawodu ani nic z tych rzeczy. Tak się tylko zastanawiam jak np mycie komuś obsranej d**y, albo opatrywanie tych paskudnych odłeżyn, albo mycie miejsc intymnych, albo mycie pacjenta po tym jak się obrzygał może nie obrzydzać. Przecież to jest takie paskudne i śmierdzące że człowiek sam ma odruch wymiotny. Mam nadzieje że są tu jakieś pielęgniarki :)

Gość Było miło
Z tego co widziałam w szpitalu; obłożnie chore osoby są myte przez salowe.Sporadycznie dochodzą pielęgniarki gdy trzeba zmienić pościel, czy prześcielić łózko chorego.

Gość Było miło
Z tego co widziałam w szpitalu; obłożnie chore osoby są myte przez salowe.Sporadycznie dochodzą pielęgniarki gdy trzeba zmienić pościel, czy prześcielić łózko chorego.Pielęgniarka wykonuje wszystko wówczas gdy jest opłacana prywatnie i ma dyżur nocny przy pacjencie.

Gość gość
ta jasne pielegniarki myja chorego ciekawe gdzie

Gość gość
A robienie tego wokol własnego bachora nie brzydzi? A nie, bo własne geny wiec mechanizm się wyłącza, bo przecież potomstwu trzeba zapewnić opiekę. A juz kimś innym się zajac to trzeva mieć uczucia wyższe a nie tylko prymitywny instynkt macierzyński.

Gość gość
tak jestesmy zbudoweani, kazdy znas cos tam wydziela, moim zdaniem to nie jest nic strasznego to suie robi - bo sie robi dla drugiego człowieka- to chęc pomagania - to zyczliwosc i serce i niestety tez brutalna prawda o Tobie samym.

Gość gość
życie to nie tylko karnawał jak w MTV

Gość gość
spoleczenstwo sie starzeje, pielegniarek coraz mniej, bo nikt za marna pensje obsranych dup myc nie chce. Wkrotce wiec, sami zginiemy we wlasnych odchodach i rzygowinach. Brawo polityka.

Gość gość
Miej nadzieję, ze jak twoi rodzice będą w szpitalu, to personel nie będzie miał do nich takiego nastawienia jak ty masz do innych. Wyobraź sobie kogoś mówiącego, zaraz sie zrzygam, nie będę jej d**y myć jak twoja matka będzie zbyt słaba, aby pojsc do toalety.

Gość gość
Pielęgniarka to zawód jak każdy inny. Niektórzy mają powołanie do takich zawodów, tak jak praca przy zwłokach, niania, nauczyciel, sortowanie śmieci, oczyszczanie szamba, praca nad ściekami, malarz, poeta itp. I dobrze że tacy ludzie istnieją bo gdby wszyscy byli inżynierami z delikatnymi rączkami to kto by za nas zbierał cały ten syf? Jednych ciągnie na wymioty na widok kupki, innych to nie razi. Proste.

Gość gość
salowe nie myją :O nawet im nie wolno

Gość gość
ja sprzatam kupy po moim psie, tez chce mi sie rzygac, ale co robic. czy to uczucia wyzsze? nie wiem. po prostu lubie porzadek. ale gowna mnie brzydza i tak

Gość gość
W naszym szpitalu właśnie salowe myją, zmieniają pampersy itd. Pielęgniarki ewentualnie asystują, jeżeli pacjent jest np. podłączony do aparatury. A wiecie ile proponują pensji za pracę salowego? Ostatnio było ogłoszenie. 6 zł netto za godz. Praca po 12 godzin, na 2 zmiany. Pielęgniarka 1600 zl netto. W życiu nie poszłabym do takiej pracy za tę kasę. Minimum 4-5 tys powinni płacić! A później się dziwią, że pielęgniarki nie miłe, wiecznie zmęczone, poirytowane.

Gość gość
Nikt im nie każe pracować za te 1600, jak coś nie pasi to niech wy/kur/wiają do innej pracy zamiast pracować na fochu

Gość gość
co wy pieprzycie za bzdury że salowe myją pacjentów haha chyba pielęgniarki tak ściemniają tutaj, salowym nawet tego nie wolno robić, pielęgniarki są od basenu i mycia pacjentom dup

Gość gość
5:52 napisz jeszcze że salowe zajmują się pacjentami, a pielęgniarki stoją i patrzą albo piją kawe:D salowa to zwykła sprzataczka która sprząta sale, od pięlęgnacji pacjenta, zmieniana pampersów, wycierania wymiocin, mycia są pielęgniarki taki zawód. Poczytaj sobie w google co należy do obowiązku pielęgniarki bo piszesz pierdoły, nikt normalny wto nie uwierzy. Już było kilka takich tematów i naprawde niektórzy myślą że pielęgniarki są od tego by pałętać się po szpitalu a salowe odwalają robote. Mam dwie pielęgniarki w rodzinie:D

Gość gość
Dla mnie nie jest to obrzydliwa praca.. zajęcie, które da się wykonywać. Pracuje w tym zawodzie już jakiś czas, a pracę pomogła mi znaleźć firma IRS Poland.

Gość Grafinja
Praca pielęgniarki jest ohydna, wzbudza wstręt i obrzydzenie w otoczeniu.