Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co poradzić na pęknięte naczynko na twarzy?

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem, otóż moja cera nie jest problematyczna pod względem naczynek, nie piękają mi one często i nie mam pajączków, ale jeden taki ślad mam na nosie już od długiego czasu. Jest on spowodowany tym, że kiedyś zrobił mi się pryszcz w tym miejscu, a wiadomo na nosie to chciałam się go szybko pozbyć i po wyciśnięciu mam ślad, taką czerwoną kropkę od naczynka :(. Nie wiem już jak to zlikwidować, oczywiście wiem że można po prostu iść do kosmetyczki na lasery, ale czytałam o tym sposo i podobno taki zabieg może czasem bardziej zaszkodzić niż pomóc, a cera przez długi czas jest czerwona i opuchnięta. Oczywiście dochodzi do tego koszt zwłaszcza, że nie wiem czy warto wydać tyle kasy na to. Czy znacie jakieś "domowe" sposoby na pozbycie się lub chociaż złagodzenie tek kropki? Jakieś maście, leki czy witaminy? Proszę o pomoc

mam to samo, nie próbuj red blocker bo nic nie daje. I nic nie pomaga. Sama próbowałam różnych sposobów. Wydaje mi się, że tylko kosmetycznie można to zlikwidować.

Gość gość
W tym problem, że boję się tam iść, bo słyszałam że to czasem też nie pomaga, dużo kosztuje, czasem nie wystarczy jeden zabieg no i do tego czasem to nawet boli! A najgorsze to chodzić przez tydzień z opuchniętym nosem... :(