Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zwracacie się do "Teściowej" (przyszłej) ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem z moim partnerem prawie 7 lat, mamy 2 letnie dziecko. Na ślub się dopiero szykujemy, jakoś nie mogliśmy się zebrać. Zastanawiam się, czy już zawsze będę się zwracać do swojej przyszłej teściowej per "Pani"? Brat mojego narzeczonego brał niedawno ślub i jego żona od razu po ślubie zaczęła się do niej zwracać "mamo" a ja nie wiem czy będę mogła tak po prostu- raczej ona tego nie zaproponuje-wiem jak było w przypadku szwagierki. Dodam że teściowa jest ode mnie tylko 20 lat starsza i jest nadal młodą i dość przebojową osobą. Sama nie wiem jak chciałabym się do niej zwracać, ale to Paniowanie do niej trochę mnie męczy i drażni (sama nie wiem dlaczego) a mamy dość częsty kontakt, widujemy się bardzo często. Jak Wy zwracacie się do swoich przyszłych teściowych, albo JUŻ teściowych? :P Aha, dodam że mój przyszły teść nie jest ojcem mojego narzeczonego, po części go wychował ale on sam mówi do niego po imieniu (ja na Pan) więc napewno nie na miejscu byłoby mówić do niego "tato" jeśli po ślubie miałabym się tak zwracać do teściowej. A może to już zawsze powinno zostać tak jak jest?

Gość gość
ja jestem po slubie juz pare lat. Zwracam się bezosobowo. Jakiś czas temu wymsknęło mi się "pani" i myslalam ze tesciowa coś powie a ona nic:) .... Ja osobiscie nie wyobrazam sobie mowic do niej "mamo", po 1 nie jest moja mama, mame mam jedna a po drugie nie ma miedzy nami zadnej więzi, jest mi zupelnie obcą osobą

Gość gość
Siema stara ruro ,mlodej niema, poszla won.:-)