Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już zgłupiałam

Jaki fotelik 9 18 lub 9 25 polecacie? Już naprawde oczoplas mam

Polecane posty

Gość już zgłupiałam

Czytam po forach , opiniach, testach i już nie wiem co wybrac. Nie jeździmy duzo, ale w wakacje 2 wyjazdy po kilkaset km 7-8godzinna jazda, fotelik ma byc wygodny.Córka jest wysoka ma 8msc i jest powyzej 97 centyla wzrostem. Myslałam nad maxi cosi priori ale piszą że jakąs podstawe ma wysoko i nie rozklada się do spania za bardzo. Na jedym forum polecaly coneco (mimo ze duzo gorsza jakośc),chicco i roemer. cena nie gra roli ale też nie chce kupic fotelika za 1000zł i będzie do d**y. Warunkiem jest ze musi sie do spania rozkładac . Nie mamy samochodu z bazą isofix i jeakies 3 late jeszcze miec nie będziemy wiec takie odpadają.

Gość już zgłupiałam
ip

Gość gość
roamer king plus - kupiłam dobrą używką na allegro i jest bdb :)

Gość gość
up

Gość tylko tyłem
Dla tak malego dziecka fotelik tylko montowany typem do kierunku jazdy. Dzieckonie ma odpowiednio wykształconych kręgówszyjnych. Poczytaj sobie blog osiemgwiazdek prowadzigo facet specjalizujący sie w fotelikach samochodowych. ją mam besafe izi combi x3

Gość tylko tyłem
Niestety ale za bezpieczenstwo trzeba płacić. Fotele montowane tyłem kosztują ok 1200 zł ale zapewnia dziecku bezpieczenstwo.

Gość gość
wyscie juz zglupialy-fotelik jest bez roznicy,czy za 200 czy za 1000,placisz tylko za marke,wejdz na- stiftung waren test-to ci sie oczy otworza.

Gość tylko tyłem
W fotelach przodem do kierunku jazdy może i nie ma różnicy, ale jest ogromną różnicamiedzy przodem a tyłemdo kierunku jazdy

Gość gość
przodem do kierunku jazdy.adac to potwierdzilo.

Gość gość
to do tej pory wozilas corke w koszu na pranie?:O

Gość gość
Co adac potwierdzilo?

Gość bkt
my mamy romera king plus i jest super:) o fotelikach tyłem pisałam na topiku żeby zapamiętać że tak bezpieczniej, przeczytaj sobie autorko:) poczytaj o fotelikach, polecam banglę bo tam dużo opinii rodziców, a potem weź malucha i jedź do dobrego sklepu z fachową obsługą:) jeśli jesteś z okolic gliwic mogę polecić ci 2 takie sklepy, faceci naprawdę mają wiedzę:) i kup fotelik który przede wszystkim sied******anapie jak przyklejony:) potem dopiero patrz na dziecko:)

jak fotelik nastepny to,tylem bylby najbezpieczniejszy ze wzgledu na kregoslup dziecka i ewentualna kolizje, bo nawet przy lekkiej stluczce moze dojsc do powaznych urazow u tak malego dzieck, ja widzialam tylko kilka modeli tylem do kierunku jazdy, Besafy, romery i Maxi Cosi ma dwa modele Mobi i 2way pearl ten drugi dodatkowo jest montowany na bazie

Gość gość
Wszystcy zachwalają foteliki montowane tylem , tylko nikt nie wspomina o tym w jakiej pozycji jest fotel pasażera z przodu po zamontowaniu takiego fotelika...

Gość gość
u mnie jest w normalnej pozycji - fakt, ze dosunięty maxymalnie do przodu, ale ja spokojnie się w nim mieszczę, a mam 170cm.

ja mam graco nautilius i nie wyobrazam sobie wozic dziecko w innym. dlugo naprawde z mezem zastanawialismy sie w co zainwestowac i wydaje mi sie ze cena jaka zaplacilismy za fotelik jest naprawde rozsadna. tez nie mozna dac za malo pieniedzy bo to chodzi o bezpieczenstwo dziecka, co powinno byc dla nas najwazniejsze. nasz fotelik ma bardzo wysokie oceny w testach bezpieczenstwa i miedzy innymi tym sie kierowalismy