Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość weselny

Usadzanie gości, przykładajcie sie trochę

Polecane posty

Gość gość weselny

Ostatnio byłam na weselu, gdzie standardowo Para Młoda postanowiła pousadzać gości, bo niby to ładniej, bo nie ma bałaganu, bo można ładne karteczki poustawiać na stołach i takie tam. Tylko że jak już się ktoś za to bierze to niech to robi porządnie, a nie na odwal. Na weselu tym goście siedzieli jakby losowo, rodziny porozbijane, młodzi miedzy starszymi ciotkami i wujkami albo dziadkami, rodzeństwa porozdzielane, ogółem wszyscy porozrzucani po całej sali i powsadzani mieczy obcych ludzi. Czy to tak ciężko posadzić rodziny razem? Po to chyba prosi się o potwierdzenie przybycia te 2-3 tygodnie wcześniej żeby wiedzieć ile gości będzie i mieć czas ich usadzić. Bo co z tego, że zrobicie ładne karteczki na stoły jak ich ustawienie będzie najwyraźniej losowe.

Gość gość
A może właśnie Młodym chodziło o to, żeby rodziny się razem nie pozbijały a wymieszały, żeby się mogły poznać. My np. oddzielaliśmy "dzieci" (już dorosłe, takie w wieku studenckim) od rodziców. I np. męża kuzyn nie siedział ze swoimi rodzicami a z moją siostrą, swoim innym kuzynem i z naszymi przyjaciółmi. Przy jednym stole siedziała "starsza" część rodziny, czyli rodzice, dziadkowie, chrzestni i sposób usadzenia był taki: moi rodzice na przeciwko rodziców mojego męża, obok moich rodziców męża chrzestna, a obok teściów moja chrzestna. Przy drugim stole siedziało nasze rodzeństwo, kuzynostwo i przyjaciele. Także każdy miał w swojej okolicy i osoby, które znał i takie, które dopiero na weselu poznał. I przynajmniej praktycznie wszyscy się poznali i zintegrowali a nie "kisili się we własnym sosie".

Gość panna młoda sierpień
u nas osoby starsze tj wujki ciotki będą siedzieć przy jednym stole a osoby młodsze rodzeństwo kuzynki i znajomi przy innym. ja osobiście na weselu wolałabym siedzieć między ludźmi mojego wieku niż z rodzicami czy ciotkami. wiadomo inne tematy inne żarty. o wiele bardziej komfortowo młodzi czują sie w swoim towarzystwie a starsi w swoim.

Gość gość
Nienawidze jak na weselach usadza się rodzinowo bo potem robia się rodzinne grupki a jak goście sa porozrzucani to przynajmniej mogą się poznac a nie lukac spode łba i robic przyczajki.