Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćZuza95

Mój chłopak wyjeżdża

Polecane posty

Gość GośćZuza95

Witam. Mój chłopak wyjeżdżą w lipcu na studia do Danii... Nie będzie go przynajmniej 4 lata, widywać będziemy się MOŻE co pół roku... Nie wiem co robić... Jesteśmy ze sobą prawie 3 lata, już sobie wyobrażam naszą wspólna przyszłość... ale nie umiem sobie wyobrazić tak długiej rozłąki... Może któraś z Was jest w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie? Pozdrawia,

Gość gość
masakra jakas...moj facet wyjechal na 4 miesiace i to dla mnie za dlugo...nie chce krakac ale to chyba poczatek konca waszego zwiazku...

Gość pozostawiony
Nie mozesz z nim pojechac ?

Gość GośćZuza95
Sama zaczynam studia tutaj w Polsce. Jeśli tam pojadę to dopiero za rok...

Gość gość
chyba taki zwiazek nie ma szans na przetrwanie.wiem bo sam to przerabialem.

Gość gość
pewnie ze nie ma :( widywac sie co pol roku...ciagle kontakt z innymi ludzmi, inne zycie, pokusy...pewnie znajdzie tam od razu prace i zostanie..marne szanse..to juz kobiety zwiazane z marynarzami maja lepiej

Gość gość
to co? on ma rzucić studia bo ona "już sobie wyobrażała przyszłość", kościółek, welon i dzieci?

Gość GośćZuza95
Razem to planowaliśmy

Gość ale badziew
Z własnego doświadczenia wiem, że skype i inne komunikatory to do związku za mało. Mój dawny facet wyjechał na studia do Stanów i powiedział mi dwa tygodnie przed wyjazdem. Wcześniej nie wiedziałam nawet, że myśli o czymś takim. Twierdził, że mi nie powiedział, bo nie wiedział czy go przyjmą. On nie widział problemu. Uznał, że skończę licencjat (dwa lata) i do niego dojadę. Nie obchodziło go specjalnie, że dla mnie wyjazd do Stanów w ogóle nigdy nie wchodził w grę - bardzo nie lubię tego kraju. Wytrzymałam pół roku. Oboj***ardzo przeżyliśmy to rozstanie, ale zrozumieliśmy, że nasze plany życiowe są tak mocno różne od siebie, że nigdy tego nie przeskoczymy. Minęło 10 lat. On nadal siedzi w Stanach i trochę żałuje, bo wprawdzie kasy ma jak lodu, ale nic poza tym. Ja z kolei bardzo się cieszę, że nie poddałam się presji. Związki na odległość są z założenia bez sensu.