Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepiej wziac kredyt, czy pozyczyc od prywatnej osoby?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,mam zalozoną wlasną firme, zatrudnionych 7 pracowników, ostatnio w pracy mam bardzo cienki okres ,wręcz kryzysowy, wiem ze za miesiąc -dwa znow się odbije i wszystk stanie na nogi,juz nie jednokrotnie tak było Jestem osoba, która choćby nie wiadomo co się dzialo zawsze wypłaca pracownikom wyplate na czas ,bez wstrzymywania czy zawieszenia Zbliza się czerwiec, na samym początku miesiąca wykonuje przelewy , niestety patrząc na majowy dochod nawet nie satrczy mi wszystkich oplacic pracowników Z jednej strony skłaniam się zasięgnięcia po kredyt , ok 16-18 tys złotych, z drugiej strony bardzo kusi mnie pożyczenie takiej kwoty od znanej i bliskiej osoby, wtedy już oprocentowanie kredytowe nie musiałabym splacac, ale tak wstyd mi traoche wobec tej osoby, się przyznać , ze mam problemu finansowe, bo byłoby zaraz gadanie i domysłu splajtowania itd. Co byscie robily w tej sytuacji?

Gość hermit33
jak nie spłacisz dla banku to komornik bedzie cie ganiał a jak kumplowi to łeb Ci odstrzeli :) ja brałbym od kumpla.Powodzenia

Gość gość
ja bym się nie wtydzila, to ładnie z twojej strony ze sama na Karaiby nie latasz a prawicy po roku bez wypłaty

Gość autorka od pozyczki
W tym ze ja pod koniec czerwca ,początek lipca będę miała już spory zatrzyk gotówki i to mocny ,kilkadziesiąt tys zł na bank, , wiec brakiem spłaty się nie martwię, ale jednak ja nigdy w kredyty się nie babrałam, bo wiadomo jak oni ciągną i zra odsetki ,czy procenty ,dlatego jestem negatywnie nastawiona jelsi chodzi o banki

Gość gość
jeśli to osoba bliska to tak , oby się nie okazało że to zbiry z miasta

Gość autorka od pozyczki
to jest konkretnie moja teściowa , z która żyje w bardzo dobrych układach, ale jednak również wole ree na pulsie trzymać :p

Gość hermit33
To ja nie wiem nad czym Ty sie zastanawiasz, chapaj kase.Jak bedziesz rzetelnie spłacał to moze jeszcze troszke umoży. ;)

Gość gość
a jaki procent w banku? za 16-18 tys. na 2 miesiące? będą chcieli jakiś zastaw zapewne. Na jedną osobę prywatnę tyle kasy to trochę sporo. Możesz to rozdzielić i wziąć 10tys. w banku.

Gość gość
pożyczka od kogoś bliskiego wydaje się być korzystnym rozwiązaniem jednak w praktyce okazuje się, że nie do końca: niby mamy to na 0%, umawiamy się na jakieś raty ale jak się trochę spóźnisz to już atmosfera robi się nieciekawa, dodatkowo bliska osoba, która pożyczyła c****eniądze może popaść w nagłe kłopoty np. choroba i zażąda natychmiastowego zwrotu całości...czasem lepiej więc brać w obcych instytucjach tu jest dobra porównywarka: www.cykl.comperialead.pl