Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zatrzymac laktacje?doradzcie proszę

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny jakie sa najlepsze sposoby na szybkie zatrzymanie laktacji poki co sciagam laktatorem pokarm robiac dluzsze odstepy czasu, slyszalam ze sa tez jakies tabletki na zatrzymanie ale ze po nich jest bardzo zle samopoczucie czy to prawda?i jak szybko po tych tabletkach laktacja znika?bo bawienie sie lakatorem to chyba dosc dlugo trwa?

Gość gość
Bromergon lekarz musi ci przepisać

Gość gość
ja brałam tabletki bromergon, na zatrzymanie laktacji po porodzie ,poniewaz moj synek zmarł .Nie wiem czy źle sie po nich czulam bo ogólnie w złej kondycji byłam

Gość gość
Ja brałam Bromergon - nie mogłam karmić, miałam masakryczne zapalenie piersi, popękane i pokrwawione brodawki :( Po tych tabletkach zdarzają się omdlenia. Dlatego musisz je brać pod ścisłą kontrolą lekarza.

Gość gość
tak wiem ze sa na recepte i wiem ze sa rozne rodzaje tych tabletek dlatego bym chciala wiedziec ktore sa ok zeby sie dobrze po nich czuc i po jakim czasie lakacja znika?

Gość gość
jak dlugo trzeba brac ten Bromergon?

Gość gość
ja przepalilam pokarm woda z octem. namoczylam my tym sciereczki i robilam okłady na piersi.

Gość gość
ja odciągałam pokarm i sam zaczął mi zanikać, gdy nie przystawiałam dziecka do piersi. zostaly minimalne krople, gdy przycisną brodawkę ale to mnie nie martwi. w końcu samo zniknie. czytałam na inncyh forach że kobietom zostaje mleko w piersiach nawet parę lat! ale tylko takie kropelki

Gość gość
Nie każdy czuje się źle po bromergonie. Nie jest to jakiś zabójczy lek. niektórzy biora go latami. poproś lekarza o receptę. Jak będziesz się naprawdę fatalnie czuła to znajdziesz jakąś alternatywę. Ale jeśli będziesz powoli wprowadzała lek do organizmu i zażywała go na noc to powinnaś dać radę :P Mi zwykle lekarz kazał zaczynać od 1/4 tabletki na noc. Po kilku dniach zwiększałam dawkę. Zażywanie na noc jest wygodne bo czesto największe niedogodności wynikające z działań ubocznych zwykle się przesypia

Gość Katia626
Jest jeszcze Norprolac,ale jast dużo droższy niż bromergon.Jedynym plusem jest to,że ma mniej skutków ubocznych.Ja się po nim rewelacyjnie czułam

Dziewczyny powstrzymałam laktacje najprostszym z możliwych sposobów...najpierw przy nadmiernym wytwarzaniu mleka trzeba go w niewielkich ilościach ściągnąć żeby nie powstał stan zapalny i robić okłady z kapusty ( potłuczone przez szmatkę tłuczkiem liście białej kapusty i schłodzone w lodówce ..ale tylko lekko schłodzone )..a po drugie wystarczy pic herbatę z SZAŁWII LEKARSKIEJ :) ja piłam ok. 3 szklanek dziennie i mi to w zupełności wystarczyło..po 3 dniach było po kłopocie a myślałam ze z bólu umrę gdy zbierało się mleko : ) nie trzeba się faszerować żadnymi tabletkami :) Powodzenia :)

Gość gość
Dobrze radzi dziewczyna wyzej! mi najpierw piersi twardnialy, masowalam je pod prysznicem i odciagalam co wieczor przez tydzien, codziennie coraz krocej. Potem sciagnelam raz po dwoch dniach i pokarm zanikl, malo tego, piersi od razu zaczely zmieniac ksztalt i nie sa tak miekkie jak po karmieniu, ale jakby odzyskuja jedrnosc! Wiec trwalo to tylko tydzien i nie bylo ciezko, wiec radze najpierw sprobowac naturalnie