Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totenka777

Studia czy szkoła zawodowa

Polecane posty

Gość totenka777

Witam. Czy brak wykształcenia wyższego sprawi, że nie odniesie się sukcesu? Czy koniecznie trzeba mieć studia? Jeśli tak to jakie kierunki gwarantują dobry start na przyszłość ?

Gość gość
sukces możesz odnieść niezależnie od studiów czy ich braku. i tak na prawdę niezależnie od kierunku studiów też. po prostu musisz być dobra w tym co robisz. a kierunek wykształcenia nie wybierać na zasadzie: łatwy//trudny ale dobrze płacą tylko taki w którym będziesz czuła się pewnie.

Gość gość
Na moje oko warto jest jednak miec studia ...

Gość Omirenka89
Kochana wszystko zależy od Twojego sprytu ;) Czasami osoba po szkole zawodowej poradzi sobie o wiele lepiej niż ktoś po studiach. Niemniej jestem zdania, że studiowanie nie jest czymś złym ... Obecnie uczelnie oferują bardzo wiele ciekawych opcji. Możesz na przykład studiować zaocznie a na co dzień pracować ... Myślę, że da Ci to bardzo dobre perspektywy na przyszłość ponieważ pracodawcy równie mocno co dyplom cenią właśnie doświadczenie. Niektóre osoby podejmują prace w zawodzie już na studiach. Wiecie jaki ciekawy kierunek ostatnio odkryłam ? ;) W WSNHiD w Poznaniu uruchomili pierwsze studia licencjackie doradztwo i coaching (tutaj info na stronie uczelni: http://www.wsnhid.pl/doradztwo-i-coaching.html ). Wprawdzie sama jestem po studiach ale zastanawiam się czy się na to nie wybrać ponieważ wiele czyta się o tym jak rozwija się ta branża ...

Wszystko zależy od tego jaki masz pomysł, na życie. Studia nigdy nie zaszkodzą a mogą pomóc. Wyobraź sobie, że teraz aby objąć jakiekolwiek stanowisko kierownicze trzeba mieć wyższe wykształcenie.

Gość hermit33
Ja jestem po zawodówce, wstydze sie tego i jest mi z tym zle ale to tylko siedzi w mojej głowie.Idz na studia i sie nawet nie zastanawiaj.Brak wykształcenia zamknie Ci droge rozwoju i kariery w lepiej płatnych sektorach rynku pracy.

W sumie laska po zecie? Zawsze dla mnie to było dziwne, bo wszystkie dziewczyny co znałem szły do liceum. Jak się poczujesz kiedy chłopak spyta Cie o wykształcenie? Jak powiesz, że zawodowe, zaświeci mu się lampka ostrzegawcza. Uwierz mi, mi się zaświeca :)

Gość gość
Jeśli zastanawiasz się co chciałabyś robić w życiu zerknij na to http://youtu.be/jbBcKD-XPBw. Co tydzień przedstawiony jest inny zawód. Może to Cię jakoś naprowadzi? Powodzenia :)