Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna wrocic do karmienia piersia

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli dziecko bedzie przez dobe karmione mm moge potem wrocic do piersi czy to bedzie szok i trauma dla dziecka I?

Gość gość
chyba odwrotnie mm może być szokiem zwłaszcza dla jelit, które dochodzą przez miesiąc do normy w wyniku jednorazowego podania mm. Do karmienia piersią można wrócić po kilku miesiącach a nawet karmić dziecko, nie będąc nigdy w ciąży.

Gość gość
dochodzą nie przez miesiąc a przez 6 miesięcy.

Gość gość
Co wy gadacie, mm to przecież taki szok dla dziecka że i 10 lat będzie mało :o

Gość gość
prawda w oczy kole, no ale tak to jest jak czytuje się co najwyżej Dobre Rady ;)

Gość Bexan
A jak to zrobić? Po prostu przystawiać czy są jakieś leki na laktację z prolaktyną?

Gość gość
nie podawaj dziecku śmierci w proszku !!!! oczadziałaś ????!!!!!! już lepiej przez tą dobę przygłodzić niż trucizne podać małe jelitka dzieciątka będą miesiącami dochodzić do siebie a nie wiadomo czy zregenerują się :( nie rób tego :(

Gość gość
nieee tylko nie mm, zaniknie ci pokarm i bedzie dziecko skazane na mm

Gość gość 25
no niestety dla niedojrzałych jelitek to jest szok. Musiałam podać dziecku przez jeden dzień mleko mm i już 3 tydzień męczymy się z rzadkimi kupkami i bólami brzuszka... od 3 dni podaję dicoflor może to nam pomoże, bo aż szkoda maluszka. Koleżanka podawała dziecku mm przez 5 dni i mała przestała robić kupki w ogóle, musiała czopki glicerynowe stosować żeby wszystko wróciło do normy. Także jeżeli masz inną opcję niż podanie mm to z niej skorzystaj, bo więcej narobi szkody niż pożytku.

Gość gość
u nas to samo , podałam dosłownie przez 2 dni mm a mała jest jakaś dziwna , marudna, płaczliwa , twardy brzuszek i wysrała twardą czarno-zieloną kupkę :o jednak cycuś jest najlepszy, szkoda tych dzieci co matki z lenistwa nawet im pokosztować piwrsi nie dają

Gość gość
Weźcie ludzie się opanujcie, a jak autorka poważnie pyta to sobie jeszcze weźmie te odpowiedzi do serca... No więc: po pierwsze jaka jest przyczyna że na 1 dzień musisz odstawić dziecko? Jeżeli np wyjeżdżasz, to najlepszym wyjściem będzie odciągnąć pokarm i podać mu z butelki twoje mleko. Po drugie, spokojnie na 1 dzień możesz odstawić dziecko i nic się nie stanie, żadnych tabletek nie musisz brać, tylko ściągaj pokarm laktatorem, bo się nabawisz zapalenia! Warto pamiętać, że dziecko na mm musi być dopajane wodą, szczególnie takie, które jest przyzwyczajone do mleka z piersi.

Gość gość
ja p*****le o czym wy kobiety gadacie, jaka śmierć w proszku. Wy jesteście jakies nienormalne. Skąd wy bierzecie takie teorie. Sama byłam karmiona mm i nic mi nie jest a mam już 30 lat. Mało tego, byłam wcześniakiem i miałam podawany pokarm przez sondę. Przez jakiś czas leżałam w inkubatorze ( jak to wcześniaki) i podczas karmienia nie byłam brana na rece, bo nie można było. Mało tego do żłobka poszłam jak miałam 8 miesięcy. Jakoś nie czuję się ani skrzywdzona przez los, ani niekochana przez mamę, ani nic mi nie jest. Jestem zdrowa normalną kobietą. Wyluzujcie trochę.

Gość gość
Przyznam, ze pytam teoretycznie. Bede odciagac mleko, ale chce ja tez zaczac przyzwyczajac do butelki. Wczoraj zalozylwm temat o presji na skonczenie karmienia piersia. Jednym z argumentow jest to, ze jesli zaczne podawac butelke, nie moge jej potem zastapic piersia.

Gość wiedzma w jeansach
gdy mój najmłodszy miał miesiąc, dostałam paskudnego za palenia piersi, przez 2 tygodnie karmiłam go mm. W tym czasie wyleczyłam piersi, mleka nie odciągałam, leciało mi samo, a najwięcej pod prysznicem. Po tym czasie normalnie przystawiłam dziecko, jeszcze go dokarmiałam przez 2 dni, po czym zapomnieliśmy o istnieniu mm.

Gość gość
No ja ltez nie uwazam, ze to smierc w proszku, po prostu wolalabym sama karmic. I ja tez bylam dzieckiem na butelce, przeciez to jakas plaga byla w latach 80tych ze kobiety nie mogly karmic, bo pielegniarki karmily dzieci mm, potem noworodki nie chcialy ssac, potem zapalenie piersi itd. Wiekszosc chyba polakow jest wykarmiona na mm przez wymysly owczesnej opieki zdrowotnej.

Gość gość
No ale to jest problem na początku, a nie jak już jakiś czas karmisz i dziecko zna pierś. Owszem, dziecko może wybrać butelkę, ale nie po 1 dniu. Jakbyś dłużej karmiła to mógłby być problem. Tamtego wątku nie czytałam, więc nie wiem o co dokładnie chodzi i w jakim wieku jest dziecko.

Gość gość 25
Nie mówię, że mm to śmierć w proszku, tylko że takie mieszanie może szkodzić zwłaszcza malutkiemu dziecku, jeżeli masz możliwość odciągnąć to jest to lepsze wyjście niż wprowadzanie mm na jeden dzień