Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elula mom

jak można dawać takiemu dziecku słodycze

Polecane posty

Gość elula mom

Nie rozumiem podejścia matek do własnych dzieci. Dziś widziałam roczną dziewczynke ze znaczna juz nadwagą. Nie ruszyło by mnie to gdybym nie widziała co kobieta jej kupiła... Wielkiego lizaka i paczkę karmelków....na jaką cholere tak tuczyc dzieciaka... Nie lepiej kupic mu banany ,jabłka i inne? Okres dzieciństwo to okres w ktorym tworzy się liczba komórek tłuszczowych i trzeba pilnować aby nasze dziecko żywiło się zgodnie z tabela żywienia dzieci. Yhhh

ech, no k//urwa masz racje. co fakt to fakt. mnie Mama pasła i teraz jestem zapasionym baleronem. ;___; ta sama kasa by poszła na zakupy a dziecko zdrowsze i bardziej szczęśliwe gdyby kupiła i dała owoce.

Gość gość
autorko popieram twoją wypowiedź !!!

Gość gość
Nie, bo przecież dziecko jest szczęśliwsze, jak się nażre cukru niż owoców :O

Gość gość
Znam wiele osób, które we wczesnym dzieciństwie były okrąglutkie, a teraz są chude jak patyki i w ogóle nie tyją :P.

Gość gość
Nie wszystkim się tak poszczęści że będą szczupli po takiej diecie w dzieciństwie a zauważmy że jest coraz więcej otyłych dorosłych jak i dzieci..przykre ale prawdziwe. Mnie równiez matka "rozpieszczała" słodyczami co też walczę z nadwagą i stosuję diete poki co w tym roku zgubiłam 7 kg. Mam 8 miesięczną còrkę i już w tym wieku staram się ją chronić od cukròw a ciężko bo babcie nie rozumieją problemu otyłości dają lizać cukierki i inne smakołyki yhh

Gość elula  mom
zapomnialam sie ppodppisac

Gość gość
Akurat to, że roczne dziecko ma nadwagę to nic złego. Złe jest natomiast postępowanie jego matki, racja. Ja do dziś zmagam się z nadwagą, będącą pozostałością z dzieciństwa...

Gość gość
mnie też matka przekarmiała i teraz jestem wielkim grubasem co waży 133 kg