Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość C section mama

Cesarka w UK, dobra decyzja

Polecane posty

Gość C section mama

Czesc, chcialam sie z wami podzielic moimi odczuciami na temat cesarskiego ciecia, ktore mialam tydzien temu. Mieszkam w Londynie, operacje mialam w szpitalu Chelsea & Westminster. Cesarke od poczatku chcialam miec ze wzgledu na to, ze jedna juz mialam (lata temu w Polsce) i jestem po 35 roku zycia a woec takie sa wskazania NICE, zeby miec nastepna. Oczywiscie bylo troche papierkowej roboty i kilka spotkan z konsultantami i polozymi bo tu jak wiadomo przekonuja do naturalnego porodu ale obylo sie bez dramatow tak jak to opisywano na niejednym forum i nikt mi nie zabronil podjecia wlasnej decyzji. Jezeli chodzi o sama operacje i pobyt w szpitalu to golnie jestem zadowolona z calego procesu, wszystko zostalo mi wytlumaczone przed zabiegiem, anestezjolog przyszla sie przedstawic i porozmawiac, zapytac czy wszystko jest jasne i jak sie czuje w sensie emocjonalnym i fizycznym. Kiedy poprosilam o to, zeby ktos mi mowil na sali caly czas o tym co sie dzieje powiedziala, ze nie bedzie z tym problemu. Tak tez sie stalo i oboje z mezem bylismy informowani o kazdym kroku operacji a przy okazji zagadywani w rani sposob na rozne tematy, ze czas zabieg minal szybko i bezstresowo. Potem tez mowiono nam o wszystkim co dzieje sie z dzieckiem, podano mi mala berdzo szybko a potem tez maz mial okazje ja potrzymac. Po operacji tez mialam dobra opieke, pielegniarki i polozne przychodzily regularnie, lekarze do dziecka rowniez a poza tym zawsze moglam kogos zawolac jesli byla potrzeba. Zostalam wypisana po 48 godzinach. Na stan dzisiejszy cesarka to byla to trafna decyzja i w szpitalu na Chelsea moge ja kazdemu polecic. Mam nadzieje, ze moja opinia pomoze jeszcze komus podjac decyzje. Powodzenia dziewczyny.

Gość gość
Dzieki :) Wlasnie ciekawa bylam czy te zalecenia NICE jeszcze sie nie zmienily,ale jak widac nie.

Gość gość
Cesarka jest tylko wtedy dobra ,kiedy jest konieczna.

Gość gość
ja tez mialam cesarke bo nie moglam urodzic przez 30 godzin moja malutka byla bez wod i ciesze sie ze mialam cesarke na koncu bo nie mialam juz sily

Gość gość
Gosciu 1:38 powody sa rozne dla kazdego i niekoniecznie to co jest koniecznoscia cia ciebie bedzie nia dla innej osoby. Po pierwsze nie oceniaj.

Gość gość
Rekomendacje NICE sie nie zmienily, mozna poczytac na stronie NHS, powiem tyle, one sa najlepsza podstawa do tego zeby prosba o cesarke zostala zatwierdzona.

Gość gość
a ja mam na zycznie i tyle, tak chcialam i mam:)

Gość gość
I dobrze, popieram, kazda z nas powinna sama decydowac. Cesarka na zadanie powinna byc dostepna, w koncu to 21 wiek a nie srednioweicze.

Gość gość
I fajnie mieć blizne :)

Gość gość
Cesarka na zyczenie jest przez niektore uwazana jako inteligentny wybor.A jest dowodem braku wiedzy .

Gość gość
A niby to dlaczego jest dowodem na brak wiedzy?

Gość gośćforjzgoer
cesarka na zyczenie jest wlasnie posiadaniem wiedzy, jaki naprawde jest cudowny dla kobiety ten "naturalny porod"... rozerwana pochwa, krocze, pekniecia, pozniej blizny, ktore bola I swedza cale zycie, wypadanie narzadow rodnych I moczowych, cale mnostwo jest tych cudownosci porodu "naturalnego"...

Gość C section mam
Zgadzam sie z poprzedniczka, cesarka byla dla mnie lepszym rozwiazaniem, balam sie wlasnie tych wszystkich strasznych rzeczy, ktore moga sie stac podczas tego wspanialego naturalnego porodu. Jestem szczesliwa, ze nie musialam przez to przechodzic. A teraz niecale dwa tygodnje po porodzie rana praktycznie zagojona, czuje sie super, krwawienie ustalo i tylko ciezarow nie moge dzwigac ale tego i tak nigdy nie robilam przy moim mezu. I mysle, ze cesarka moze ftc utrudnieniem tylko i wylacznie jesli nie ma ci kto pomoc w domu lub masz jeszcze jedno dziecko. Poza tym nie widze problemu.

Gość C section mama
A co do blizny to naprawde nie jest duza, idaca niewielkim polkolem, schowa sie pod bikini i to hawed calkiem skapym.

Gość gość
przestan chrzanic !

Gość gość
Powiklania mozna miec i po sn i po cc. Zgadzam sie jednak, ze kobieta powinna miec wybor. Ja urodzilam moja dwojke naturalnie i nie zaluje, ale nikogo nie przekonuje ani nie kloce sie z kims kto ma inne zdanie.