Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Emmy

Brunatny śluz, brak miesiączki a ciąża

Polecane posty

Gość mama Emmy

Witam chciałam poprosić o radę więc zacznę od początku. Nie stosujemy z mężem żadnej antykoncepcji poza elektronicznym kalendarzykiem. Kochaliśmy się wg tego kalendarza trzeciego dnia po owulacji czyli już w dniu niepłodnym. Teraz spóźnia mi się miesiączka kilka dni i mam takie naprawdę śladowe plamienia w kolorze od ciemnobrązowego do takiej jasnej kawy z mlekiem. Nie mam żadnych innych dolegliwości poza może bardziej wrażliwymi piersiami. Co to może oznaczać? Ciąże? A może coś gorszego? Dodam tylko ze w żadnej ciąży nie miałam nic takiego a były ich dwie donoszone bo dwóch niestety się nie udało.

Gość gość
miałam tak nie raz, po prostu zamiast miesiączki a za miesiąc lub nawet w spóźnionym terminie od tego plamienia miałam już normalnie. Raz miałam dwa miesiące pod rząd tak,po czym wróciło do normy... Dziewczyny wypełnijcie mi ankietę :( http://www.survio.com/survey/d/W5Y9M9C9Q7B8S1X9T

Gość mama Emmy
Czyli to może być ciąża? Czy raczej jakieś rozstrojenie organizmu?

Gość gość
u mnie to ciąża nie była, po prostu organizm coś odwalał nie znam przyczyny, ale miałam tak kilka ładnych razy już w życiu

Gość mama Emmy
A może tak dla pewności zrobić test? Tylko kiedy mogę go zrobić? Po ilu dniach od stosunku? Lub po ilu dniach od terminu miesiączki??

Gość gość
U mnie to była ciąża

Gość gość
Jesteś w ciąży,urodzisz niedźwiedzia brunatnego.

Gość mama Emmy
Nie wytrzymałam! Zrobiłam test. Wyszły dwie kreski. Jedna gruba i bardzo widoczna a druga delikatna, taka blada. :-(

Gość gość
Jeśli uważasz,że trzeci dzień po owulacji jest niepłodny,to ja nie mam więcej pytań:O mogę ci doradzić jedynie,żebyś się douczyła w tych sprawach.

Gość mama Emmy
Jestem dorosłą, odpowiedzialną kobietą dlatego z powodu poważnych przeciwskazań do stosowania jakiejkolwiek chemicznej czy mechanicznej metody antykoncepcji zmuszona byłam zakupić elektroniczny kalendarz małżeński który naprawdę nie był tani. Zaufałam jemu w 100%. Zapisywałam wszystkie objawy, wszystkie zmiany... stąd moja obawa była. NIe wynikała ona na pewno z mojego niedouczenia i nie życzę sobie takich uwag na mój temat bo jestem dorosłą, dojrzałą mama dwójki wspaniałych dzieci.

Gość gość
A czy stosując kalendarzyk obserwowałaś też swoje ciało -temp., śluz i szyjka?

Gość mama Emmy
Tak i temperatura ciała u mnie czy w normnalny dzień czy w czasie owukacji nie przekracza 36,2 natomiast jeśli chodzi o śluz to w czasie owu powinno być go zdecydowanie wiecej a u mnie niestety nawet w te dni jak nie pomogę sobie jakimś lubrykantem to seksu nie ma :(

Gość gość
Jak to mówią 100% daje tylko brak seksu. Będziesz więc mieć 3 dziecko.

Gość mama Emmy
Dobra wyszły dwie kreski niech będzie! Dwoj się wychowało to i trzecie damy radę. Przecież nie oddam takiego skarbu! Martwi mnie tylko jedna rzecz dwa poprzednie porody zakończyły się cesarskim cięciem i od ostaniego mineły 22 miesiące. Czy to nie za szybko następna ciąża? Czy nie ma zagrożenia?

Gość gość
A to już pytanie do twojego gina. On musi ocenić stan macicy -blizny po cięciu. Ciąża po prawie 2 latach od cięciach to wcale nie tak szybko. A od pierwszego cięcia ile mineło? Jak piszę -musisz to z ginem omówić.

Gość mama Emmy
Pierwsza cesarka była w sierpniu 2007 a druga w lipcu 2012

Gość gość
no to nie jest tak źle. Ale porusz ten temat w rozmowie z ginekologiem.

Gość mama Emmy
najgorsze jest to ze nie moge ustalic terminu wizyty ani na fundusz bo dopiero na drugi tydzien lipca a prywatnie na koniec czerwca... masakra jakas, nie dosc ze chce zaplacic to nie moge sie dostac. a nie chcialabym isc do innego lekarza bo ten prowadzil wszystkie moje ciaze i rowniez poronienia :(. wiesz, tlumacznie obcemu lekarzowi wszystkiego od poczatku. niby dzisiaj z nerwow zrobilam test i wyszedl pozytywny. OM była 25 kwietnia wiec to niby 5 tydzien dopiero ale mimo wszystko sie boje bo juz naczytalam sie w sieci o trzeciej ciazy po dwoch cc o zgrozeniu itp....

Gość gość
Moim zdaniem nie ma wyjścia. Nie mozesz tyle czekać na wizytę. Idź do innego gina a potem pójdziesz do swojego.

Gość mama Emmy
Właśnie obdzwaniam wszystkich możliwych lekarzy tych na fundusz i prywatnie. Najbliższy wolny termin przyszły czwartek. Chyba się zapiszę. Zwłaszcza że niepokoją mnie te co prawda niewielkie ale zawsze brązowe plamienia. Coż to może być takiego? Mam nadzieję że nic złego bo jestem już po dwóch poronieniach

Gość gość
idź koniecznie. Trzeba to sprawdzić.

Gość mama Emmy
a zapytam dalej czy może lekarz sam i za moją zgodą podwiązać mi jajowody podczas cc? pytam bo jeśli nie będzie takiej możliwości, a ze względu na stan zdrowia nie mogę stosować żadnej antykoncepci, gumkom już nie zaufam to mojego męża już raczej pod kołderkę nie wpuszczę :/

Gość gość
Nie zrobią ci tego w Polsce, bo to zakazane prawnie. Lepiej niech facet zrobi sobie wazektomię.

Gość mama Emmy
Ale następna ciąża byłaby dla mnie i dla dziecka zagrożeniem. A gdzies mignelo mi info ze takie zagrozenie jest powodem do podwiazania. musze porozmawiac z moim ginem o tym. bo naprawde bedzie oddzielne spanie z mezem :)

Gość mama Emmy
http://portal.abczdrowie.pl/ktore-kobiety-moga-sie-poddac-zabiegowi-podwiazania-jajowodow Wskazanie do wykonania salpingektomii Poza wykonaniem sterylizacji na własne życzenie istnieją też wskazania, określające, u jakich kobiet taki zabieg powinien być wykonywany. Można je podzielić na kilka głównych grup: wskazania medyczne – obejmują cały przekrój chorób internistycznych i onkologicznych, które mogą doprowadzić do poważnych powikłań zdrowotnych lub nawet zagrożenia życia, w momencie, gdy kobieta zajdzie w ciążę. W momencie wykonania zabiegu choroba powinna być w okresie remisji lub być dobrze kontrolowana, a stan pacjentki powinien być stabilny, wskazania genetyczne – gdy dana kobieta jest nosicielką wady genetycznej i urodzenie przez nią zdrowego dziecka jest z punktu widzenia medycyny niemożliwe, wskazania psychosocjalne - jest to radykalne zapobieganie ciążom u kobiet znajdujących się w ciężkiej, niedającej się poprawić sytuacji materialnej. Gdyby u mnie podciąggnąć to pod wskazanie psychosocjalne?? :D

Gość gość
A facet czemu nie może przeprowadzić wazektomii? Tym bardziej że to zabieg odwracalny w przeciwieństwie do podwiązania jajowodów. "Podwiązywanie jajowodów jest w polskim prawie nielegalne. Artykuł 156 Kodeksu Karnego nakłada karę od roku do 10 lat więzienia dla osoby wykonującej zabieg podwiązywania jajowodów. Zgodnie z prawem jest to przestępstwo związane z trwałym uszczerbkiem na zdrowiu, przez pozbawienie człowieka zdolności płodzenia. Karany jest lekarz, który zabieg wykonał, a nie kobieta, która o niego prosiła. Jedyne wskazania do podwiązania jajowodów to zagrożenie życia lub zdrowia matki w razie wystąpienia ciąży lub potwierdzone ryzyko przekazania potomstwu poważnej wady genetycznej. "

Gość gość
nie martw się mamo Emmy, masz prawo odwołać się do zabiegu podwiązania jajników, przecież wielu kobietom to robią. bo ile można mieć cesarek? słyszałam że 3 maksymalnie a Ty jesteś w trzeciej ciąży! czwarta ciąża byłaby dla Ciebie dużym zagrożeniem. a skoro nie możesz stosować metod antykoncepcyjnych to zabieg w Twoim przypadku byłby najrozsądniejszy

Gość gość
Teraz nie ma już ograniczenia że 3 cesarki i koniec. To było kiedyś gdy cięcie było robione z góry na dół a nie teraz przy cięciu ponad spojeniem łonowym. Wszystko zależy od konkretnej kobiety więc to nie jest tak że po 3 cc robią podwiązanie jajowodów z automatu.

Gość mama Emmy
I własnie to jest to! Jest na pewno wielu zwolenników jak i przecowników więc muszę pogadac z moim ginem. a moge tak normalnie wprost bezposrednio zapytac? zeby mnie nie wyrzucono z gabinet... co prawda jeszcze daleka droga do cc bo to wg obliczen moich dopiero 5tc i dzisiaj dopiero zrobilam test ale ja lubie miec wszystko zaplanowane i w razie czego musze miec czas na poszukanie gina ktory mi pomoze. natomiast dzikuje za wsparcie i dzisiaj juz pol dnia siedze na necie i czytam ze wlasnie trzecia cesarka miedzy innymi jest wskazaniem do podwiazania jajowodow

Gość gość
Najpierw się upewnij czy to 100% ciąża a potem zobaczysz co dalej.