Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamil81

Operacja kręgosłupa

Polecane posty

Gość kamil81

Mam 33 lata od około miesiąca miałem straszny ból promieniujący od kręgosłupa poprzez udo do łydki. W ostatnim tygodniu dostałem się do szpitala tam wykonano mi rezonans magnetyczny. Wynik jest dla mnie przerażający: 1. Zmiany zwyrodnienia kręgosłupa 2. Przepuklina j. miażdżystego L5/S1 3. Protruzja j. miażdżystego L2/L3, L4/L5 Mam termin na 9 czerwca na operację której się bardzo obawiam dodam że operację mam mieć w szpitalu w Bytomiu. Jak długo dochodzi się do sprawności po takiej operacji.

Gość Sabbina
Nie wolno tego operowac,bo jeszcze na wózku wyladujesz

Gość gość
a skolioze można operować?

Gość upppppppppppppppppppppp
upppppppppppppppppppp

Gość gość
uppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Gość piroxeni
Każda operacja niesie ze sobą ryzyko niepowodzenia. Pacjenci często z obawy przed ew. komplikacjami rezygnują z operacji i próbują ból zniwelować lekami, tudzież rehabilitacją. Jednak z czasem, gdy już nic nie pomaga wracają do neurochirurga, po skierowanie na operacje, ale często wówczas jest za późno i najnormalniej w świecie operator oznajmia, że zmiany są tak zaawansowane, że się jej nie podejmie. Nie namawiam do operacji, bo decyzja o niej musi być przemyślana i przede wszystkim skonsultowana przynajmniej z dwoma lekarzami, ale im więcej opinii, tym lepiej.Ja miałam operację ratującą mój kręgosłup, a przede wszystkim nogę. Niby udana, ale po 6 latach wyniki rezonansu porażają, z tym że nikt teraz nie poleca mi kolejnej, mam "wytrzymywać" na lekach i liczyć a to, że dam radę.

Gość gość
upppppppppppppppppppppppppppp

Gość gość
piroxeni 28.05.2014 dlatego tez opercji kregosłupa nie wykonuje sie tak pochopnie,sa lepsze i skuteczniejsze metody przy leczeniu kregosłupa,operacja jak sama widzisz,nie przynosza zadnech efektów,poza bólem i ciagłym bólem

Gość gość
to paważne zmiany, u mnie nie tak od razu na operację skierowali. Najpierw chodziłam z jakis czas na rehabilitację do http://actireh.pl/dzial/oferta ale jak nie bylo poprawy to lekarze myslał nad operacją. Na razie czekam na miejsce, juz od 3 miesicecy cisza :)

Gość gość
Bo takie zmieny sie nie rehabilituje tylko trzeba siegnac po leczenie akupresura z masazami

Gość gość
nie boj sie, ja mialem taka operacje w www.kalmedica.com.pl, wiadomoz e zawsze jest ryzyko ale w kmoim przypadku wsyzstko sie udalo