Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

45 minutowe drzemki i nie wyspane 4 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

witam, mam taki problem, no moze nie jest to straszny oroblem jednak chcialabym pomoc coreczce wydluzyc drzemki w ciagu dnia. jeszxze miesiac temu coreczka robila dluzsze drzemki po ktorych byla wyspana i pogodna. trwaly one conajmniej 2h jedna. wtedy wieczorem czas czuwania sie wydluzal, byla wesola. teraz sypia w dzien bardzo krotko - 45 min z zegarkiem w reku. wiem ze tyle trwa jeden cykl snu niemowlecia. problem w tym ze to dla niej za malo. czesto budzi sie nie wyspana, placze, marudzi, od razu trze oczy i ziewa. ponowne usypianie czesto nie skutkuje snem, a juz napewno nie dlugim tylko np 10 min. jedynie w chuscie spi az jej nie odwiaze. w rezultacie przy tych krotkich drzemkach co chwile chce spac, srednio co godzine, max poltora. ciezko sie wybrac gdziekolwiek bo marudzi we wozku. czy myslicie drogie mamy, ze jest jakis sposob aby sklonic coreczke do dluzszych drzemek? w chuscie moglabym ja nosic, ale na takich upalach to jest sredni komfort dla nas.

Gość gość
?

Gość gość
Moja mala ma tak ld trzeciego miesiaca. Spi po gora 45 min, czasem budzi sie z usmiechem a czasem mam wrazenie ze nie dospala, ale nie usypiam jej znowu. Bawi sie, czasami wiecej marudzi niz sie bawi. Na spacerach nie mamy problemow, bo spi ladnie, ale tez po 4o minut, potem lezy grzecznie w wozku. Mamy wozek na fajnych amortyzatorach i nieraz nie zdarze dobrze wyjechac a ta juz spi tak ja wybuja:-) przestaw sie bo tak juz teraz bedzie:-)

Gość gość
dla mnie to nie problem tylko ze ona marudna jest. najgorzej po kapieli.

nie ucz jej spać w chuście, bo będziesz miała problem.. z resztą już masz. Dziecko nauczone tak spać, nie będzie tego robić inaczej. Proste. Musisz dać dziecku trochę czasu aż się nauczy spać samo,

Gość gość
ale ona okazjonalnie spi w chuscie, to nie jest codzienny rytual. w chuscie wychodzilysmy 2-3 razy w tyg a teraz ma upalach nie ma szans bo sie kleimy od potu

Gość gość
a co ty myślałaś ,że dziecko urodzisz i będzie spało cały dzień? Przyzwyczaj się do tego ,że im dziecko starsze tym mniej snu potrzebuje.A jak marudzi to się nim zajmij a nie zadajesz idiotyczne pytania jak skłonić dziecko do dłuższych drzemek. :o

Gość malinoowka
wow, ja juz nie pamietam kiedy moj synek mial w ciagu dnia drzemki 45min (dzis konczy 4mce) Zwykle to jest pol godz max, czasem na spacerze pospi dluzej ale rzadko. Tyle ze jak on wstaje to nie placze. Aha- moja przyjaciolka zrobila to co Ty probujesz- nauczyla dziecko spac w huscie i teraz ma naprawde powazny problem, zeby dziecko zasnelo w nocy zwykle jest godz noszenia na rekach, a jak przelozy do lozeczka, mala sie budzi i od nowa. Czasem usypianie trwa do 3 godz. Wiec nie rob tego bledu.

Gość gość
Łooo..to I tak ładnie śpi.. Mój 5 miesięczny syn śpi max 15 minut.. Rzadko zdarza się, że dłużej.. A drzemek ma 3-4 w ciągu dnia,. Czasami dwie. I tak średnio śpi odkąd pamiętam :) tzn w ciągu dnia, bo w nocy troche lepiej jest, choc teraz weszło ząbkowanie.. A to, że Twoja jest marudna po przebudzeniu - może po prostu "pępka nie wciągnęła"? Mój też czasem tak ma jakąś chwilę, a potem jest ok. Może co innego jej dolega?

Gość gość
no tak co drugi tu temat to dziecko lub kuchnia gratulacje :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość malinoowka
*mialo byc chuscie, zjadlam c :)

Gość gość
ale niektote osoby sa zlosliwe.. no ale coz;).. w nocy coreczka spi ladnie. przesypia cala noc, przebudza sie badz je na snie w nocy ale bez problemu zasypia ponownie. wiecxorem zasypia sama, tzn lezymy ja obok niej i ona zamyka oczka. mi nie chodzi o to zeby ja splawic na dluzsza chwile tylko zeby ona wypoczeta byla e ciagu dnia i skora do zabawy. a tak to czasem marudzi, poplakuje, widac po oczach ze by jeszczs chciala spac, ale spac nie chce. czasem sie rozbudza i jest ok na jakas godzine az zmoeu nie zaczyna trzev oczy ziewac i marudzic, a czasem ciezko ja rozbudzic i dlugo musze tulic zeby jej przeszlo "wstanie lewa noga". na spacerze tez spi 45 minut. tylko chusta gwarabtuje dlugie spanie co nie znaczy ze to jest rytual ze i robi to codziennie.

Gość gość
Witam,jak sobie Pani poradziła z tymi drzemkami? jest lepiej, coś się zmieniło? ja mam to samo, moja Ania ma ponad 2 miesiące, skończyła 28 maja, poza drzemkami 45 min w dzień, dosłownie tak jest jak Pani opisuje, budzenie z płaczem, marudzenie, przecieranie oczów mam problem, że w nocy budzi się co 3 h. Nie wiem czy to, że teraz były upały i w dzień dopominała i nadal dopomina się jedzenia co 2 h, no i z tego względu skróciło się budzenie w nocy? nie mam zielonego pojęcia, różnie myśle bo karmię piersią, czy się nie najada itd.

Gość gość
Moje dziecko tez mialo ten problem- spal po 20-30 min i budzil sie zmeczony. Wtedy po prostu zaczelam go przetrzymywac az naprawde "padal na twarz" - podziałało! zaczal spac 1 - 1,5 h :)

Gość gość
moja córka jak długo nie śpi to albo przysypia przy piersi albo jest marudna, ziewa i jak się ją położy do łóżka to wyje niemiłosiernie. dzisiaj spała 2 razy po 45 min (od 7-18 :( ). jestem wrakiem człowieka, nie mogę się wyspać, nie mogę nic zrobić, proszę o poradę :(

Gość gość
a przy dziecku nie jesteś w stanie nic zrobić ? kładź się spać o godzine 20 to się wyśpisz. Moja wstaje o 6 i nie śpi do 21 z drzemką od 12 do 14-16 zależy od dnia. Ma 2 lata więc nie wiem czy to Cie pocieszy. powiem tyle. KOŻYSTAJ Z ODPOCZYNKU PUKI MOŻESZ. :) od 18 do 7 rano na prawdę wiele można zrobić i wyspać się konkretnie. Zrobić obiad, poodkurzać, wykąpać się, zjeść kolacje i położyć spać o 21 maksymalnie. ohh jaka ja bym była wsypana.

Gość gość
no to mi poradziłaś ;/ ja nie myślę tylko o sobie, ale też o dziecku, od 18 jestem w stanie po ogarniać mieszkanie, zrobić obiad, ale powiedz mi proszę co mam zrobić skoro widzę, że dziecko też się męczy, trze oczka i jest płaczliwa i nie wiem jak mu pomóc :( jest to nie normalne, że nie ma 3 miesięcy, a spała w dzień 1,5 h :(

Gość Pani Kołysanka
Dzień dobry, Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę lub chcielibyście zakończyć nocne karmienia, ale obawiacie się płaczu i protestów ze strony maluszka, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może spodziewacie się dziecka i chcielibyście się dowiedzieć jak zapewnić maluszkowi zdrowy sen od samego początku, aby uniknąć powstania problemów ze snem w przyszłości? Więcej informacji i szczegóły jak wygląda współpraca: panikolysanka.pl Zapraszam do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych! facebook.com/panikolysanka/