Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężowie pracujący na budowie w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

Jestem z małej miejscowości i niektórzy faceci pracują właśnie w Warszawie na budowlance ( zjezdzają do domu tylko na weekendy). Ale do rzeczy chodzie mi o to że pracuje tam mąż mojej kuzynki i jej matka ciągle opowiada że wogóle tam regularnie nie płacą że niby teraz wziął 500zł za marzec a mamy końcówkę maja. MI się wydaje ze oni jej sciemniają zeby im kase dawała bo z czego by się utrzymali mająć 3 dzieci. Pytanie brzmi czy faktycznie w tej warszawie tak nie płacą?

Gość gość
na pewno wiele zależy od pracodawcy, mój mąż pracował w W-wie na budowie, wprawdzie jako kierownik, ale i on i pracownicy nigdy nie mieli problemów z wypłatą ani opóźnień i zarabiali nieźle jak na polskie warunki

ja pracuje w firmie budowlanej w warszawie i nadzoruje brygady. u nas chlopaki sa zatrudnieni na najnizsza krajowa - dostaja na konto ostatniego dnia miesiaca, a 10ego dostaja premie (zawsze) - jej wysokosc zalezy od tego ile godzin pracowali i z jaka wydajnoscia. jeszcze nigdy nei bylo tak, ze nie dostali pensji. ale w niektorych firmach sie sporo opozniaja (znam wiele osob z branzy i duzo pracownikow do nas przyszlo z konkurencji)