Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przytulankaa

jak wprowadzić dziecku przytulankę?

Polecane posty

Gość przytulankaa

Niedługo córka idzie do żłobka, będzie miala 18 miesięcy. Chciałabym do tego czasu wprowadzić jej jakas przytulnkę misia czy cokolwiek aby miala z domu i się przy tym potrafiła uspokoić tylko jak to zrobić? Próbowałam już ciągle pogadać jej jednego misia i przy usypaniu i przy spacerach ale po prostu olewa...

Gość gość
Jak nie chce to po co pchasz na sile

Gość gość
bo dziecku na siłę przytulanki nie wetkniesz- ono musi samo chcieć. Mój syn wybrał sobie najbrzydszego misia jakiego mielismy, córka różowy, żarówiasty kocyk. Obie te rzeczy, nie wiedzieć czemu, wpadły im w oko.Nie uzywałam ich często a dzieciaki chwyciły za serce. Zeby przytulanka spełniła swoją rolę- rolę przyjaciela i uspokajacza, dziecko musi wybrać ją sobie samo. podtykanie nic tu nie da

Gość gość
Przytulanki się nie "wprowadza". Po urodzeniu układa się w pobliżu dziecka pluszaki i im podobne, a dziecko samo coś z tego wybiera. Wygląda na to, że zorientowałaś się trochę za późno. Zdarzają się też dzieci, które nie przywiązują się do jednej przytulanki.

Gość gość
Zwykle ukochanymi przytulankami nie stają się te, które się dorosłym podobają. Moje dzieci wybierały sobie przytulanki mając 4 miesiące i ważnym kryterium były elementy łatwe do uchwycenia. Tak więc jedna miała słonia, którego trzymała za trąbę a druga tygrysa, którego trzymała za ogon. Jak dla mnie 18 miesięczne dziecko jest za duże na to by dopiero teraz mieć przytulankę-uspokajacza. Może co najwyżej brać z domu zabawkę, którą akurat ma ochotę, ale takiej dziecięcej miłości do przytulanki już nie będzie.

Gość gość
Zwykle ukochanymi przytulankami nie stają się te, które się dorosłym podobają. Moje dzieci wybierały sobie przytulanki mając 4 miesiące i ważnym kryterium były elementy łatwe do uchwycenia. Tak więc jedna miała słonia, którego trzymała za trąbę a druga tygrysa, którego trzymała za ogon. Jak dla mnie 18 miesięczne dziecko jest za duże na to by dopiero teraz mieć przytulankę-uspokajacza. Może co najwyżej brać z domu zabawkę, którą akurat ma ochotę, ale takiej dziecięcej miłości do przytulanki już nie będzie.

Gość gość
za pozno na ukochana maskotke. Dzieci duzo wczesniej sie przywiazuja, podobno swiadomie w okolicach 10 miesiaca/

Gość gość
hmmm czy ja wiem,czy za późno? moze wczesniej dziecko nie miało potrzeby by mieć przytulanke przykład mojego 4 letniego synka do dwóch lat miał w nosie wszelkie pieluszki,kocyki i inne maskotki starsza córka dostała na urodziny kłapoucha tego od kubusia puchatka i syn jak oczarowany zabrał jej tego miśka i spi z nim do dzisiaj:D

Gość gość
jak będzie chciała to sama znajdzie... nie spotkałam się z czymś takim że można narzucić dziecku, bo ono samo wybiera które lubi bardziej a które mniej Dziewczyny wypełniajcie ankietę smutas.gifhttp://www.survio.com/survey/d/W5Y9M9C9Q7B8S1 X9T

Gość gość
całuje go na dobranoc,przykrywa kołderką,i mówi do niego"moje maleństwo" :D

Gość gość
Dokładnie przytulanki nie da rady wprowadzić.Dziecko samo sobie upodabia jakiegoś misia badź cos innego.U mojej córki to był różowy kocyk i ma go do dzisiaj chociaż juz ma 10 lat,a synus 2 latka misiu:)

Gość gość
Za późno to chyba nie jest bo córka mojego męża w wieku 2 lat dostała miska i nie może zasnąć bez niego do dziś a ma 7 lat. A myślicie ze taki misiek który pachnie zapachem mamy to dobry pomysł?

Gość gość
Moj syn ma 1,5roku i nie ma ukochanej przytulanki. Nie kazde dziecko przywiazuje sie do misia. Moze jescze nie trafil na swojego ulubieńca:-) ja na siłę nie zmuszam go do uwielbienia do konkretnej zabawki.

Gość gość
ja sie zdecydowalam na cos wyjatkowego ale i wartosciowego. Kupilam mojej malej przytulankę świętej Rity z Cascii, jest piekna a mala sie z znią nie rozstaje. Chce wpajac malej chrzescijanskie wartosci dlatego mysle ze to swietna przytulanka, kupilam na www.ruah.eu

Gość gość
Polecam www.bebeoli.pl, maja bardzo przyjemne w dotyku i bezpieczne Przytulanki dla dzieci. :) mamy od nich już parę, każda jest tą ‘ulubioną’ w zależności od humoru naszego maluszka :P