Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

restauracja w warszawie

Polecane posty

Gość gość

znacie jakieś fajne klimatyczne miejsce w warszawie na wypad ze znajomymi którzy przyjeżdzają po raz pierwszy do polski? Coś niebanalnego i z fajnym wystrojem i dobrą kuchnią

Znamy, ale musisz mieć w kieszeni przynajmniej 3 tysiączki. Będzie pięknie i kameralnie, a żarcie (inaczej tego nazwać nie można) będzie smakować jak g***o. Warszawa... :D

Gość gość
ze striptizem?

Gość gość
jak szukasz czegoś typowo z polskim charakterem to świetnym miejscem jest kameralna na ul. Foksal, troszkę z takim klimatem prlu ale wszystko wygląda świetnie

Gość gość
w kameralnej podobno ceny zabrykane

Gość gość
gość Karteczkę i długopis weź i wejdź na to pytanko xD 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone ? zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony ? twoje życie jest pełne miłości. Czarny ? jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony ? twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski ? jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń ? Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik ? grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych klubów w ciągu jednej godziny. Jeśli wyślesz je do 10 klubów spełni się przed twoimi następnymi urodzinam

Gość gość
szukam czegoś normalnego i przyzwoitego bo to są starsi ludzie, więc nic takiego ich nie interesuje. a w kameralnej jakie jedzenie?

Gość gość
Nie za często jestem w Warszawie, więc nic z polskiej kuchni Ci nie polecę, ale fajny jest steakhouse Bulldog. Pyszne steki :). Lubię też restaurację w Marriocie, jadłam tam 2 razy, ale nie pamiętam nazwy.

Gość gość
typowo polskie, żeberka, kasza, placki ziemniaczane a ceny nie są wysokie powiem że normalne jak na warszawe

Gość gość
steki raczej odpadają, chcę im zrobić "rundę" po typowo polskich tradycyjnych miejscach. więc steki raczej nie:) ale sama może kiedyś skorzystam. patrzę na kameralną, wnętrza świetne, zobaczymy jak z jedzeniem bo chyba tam pójdziemy.

Gość gość
ale słucham dalszych propozycji bo nie będziemy co chwilę do jednego miejsca chodzić. a w kameralnej trzeba rezerwację ? chyba nie prawa?

Gość gość
nie wydaje mi się, byłam tam 4 razy ludzi co prawda sporo ale wolne miejsca zawsze były

Gość gość
ok, dzięki:) a myślałam że znam warszawę dośc dobrze bo mieszkam tu już 20 lat hehe

Gość gość
warszawy się nie da poznać nawet mieszkając tam całe życie:) ciągle powstają nowe miejsca które warto odwiedzić a kameralna jest zdecydowanie jedną z nich, chętnie wracam tam ze znajomymi, jestem tam średnio raz na miesiąc i na prawdę trudno mi znaleźć inne fajne miejsce, któego bym nie porównywał z tym...

Gość gość
ja zawsze jadam w barach ulicznych u turków czy wietnamczyków. A jakbym chciał elegancką to bym wybrał, jakąś hotelową restaurację, ale przyznaję się nigdy nie byłem :)

Gość gość
to prawda:) też mieszkam tu od urodzenia i co chwilę zaskakuje mnie jakieś nowe fajne miejsce którego wcześniej nie znałam dlatego warto mieć kilka sprawdzonych w zanadrzu

Gość gość
hotelowe są do niczego lepsze są restauracje które żyją własnym życiem i nie są "odpicowane" w każdym calu. ja lubię takie z klimatem, zrobione pod jeden temat, motyw przewodni.

Gość gość
no wiesz, skoro ma to być restauracja typu U Szwejka,Bierhalle czy Hard Rock Cafe to jak mam wybór to czy hotelowa to wolę do hotelu.

Gość gość
w foksalu jadłem najlepsze żeberka ever

Gość gość
dobrze jest promować to co wiążę się z polską tradycyją i historią np. pod postacią dobrej kuchni. niedlugo młode pokolenie w ogóle nie będzie wiedziało bym był prl...

Gość gość
a restauracje są do tego dobrym przykłądem. ludzie zawsze będą przychodzi li do restauracji a otwieranie kolejnej, która przsypomina milion innych w okolicy mija się z celem.

Gość gość
Zielnik

Gość gość
na foksalu jest fajna restauracja, nazwy nie pamiętam

Gość gość
widzę że kameralna jest wszystkim znana

Gość gość
w takim razie ja też ją odwiedzę :)

Gość gość
Polecam der elefant pl. Bankowy 1, klimat w barze rybnym nie do opisania ;-) (z nazwy tylko bar), gar magdy gessler, po prostu na mokotowie, manekin przy swietokrzyskiej, tramwaj warszawski, folk gospoda

Gość gość
w kameralnej są świetne placki ziemniaczane:D

Gość Zosia melik
Polecam zajrzeć na www.theyoloprojekt.wix.com/knowwheretogo ja często korzystam z tej strony. Często znajdziesz ciekawe opisy

Gość gość
Jesli chodzi o restauracje to polecam na kabatach Antich Caffe. Maja pyszne owoce morza, czesto chodze tam na niedzielne obiady z rodzina

Gość gość
A gdzie dokladnie miesci sie restauracja? a maja tam wino? i co z owocow polecacie?