Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dokładnie wygląda wizyta na solarium opiszcie mi?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie. Opiszcie laikowi :). Wchodzę, proszę o solarkę na ileś tam minut i co dalej?

Gość gość
Wchodzisz rozbierasz sie kladziesz i przykrywasz. wciskasz guzik i tyle... I pilnuj zeby Ci umyla łozko :) Tak pamietam jak byłam ok.13 lat temu :)

Gość gość
jak idziesz na stojace to tak samo...tyle ze stoisz

Gość gość
A lepsze stojące czy leżące? Przykrywacie czymś twarz na solarce (mam cienką skórę i nie chcę sobie niszczyć)?

Gość gość
ja wole stojace.. nie przykrywam twarzy, jak przykryjesz to bedzie blada w poronaniu do reszty ciala

Gość gość
:)

Gość gość
up

Gość gość
nie zapomnij solidnie natłuścić muszelki i od czasu do czasu się po niej miziać w wielu solariach są ukryte kamery i jak jesteś ładna to możesz komuś sporo frajdy sprawić :classic_cool:

Gość gość
Taaa.

Gość gość
oj mogłabyś się zdziwić... poguglaj sobie, szczególnie po angielsku, ale z polskich solariów też są transmisje

Gość gość
Okulary ochronne to podstawa no i oczywiscie balsam ktory chroni skore i ma za zadanie przyspieszyc opalanie a jeszcze jedna ywaga tak na marginesie jesli nie znasz lamp to nie idz na wiecej jak 6-7 min jak nie chcesz sie poparzyc

Gość gość
Smaruję nogi specjalnym preparatem przyspieszającym opalanie tylko do nóg(po 4 sesjach około 7 minutowych mam brązowe nogi). Resztę ciala smaruję niskim filtrem a lampy z twarzy obowiązkowo wyłączam i czasem dodatkowo przykrywam chustką. Acha i dłonie smaruję filtrem 50tką. Na początek weź 5 minut,potem z 7 i znow 7 i z 8. Zalezy tez czy nowe lapmy(jak nowe na 1szy raz weź gora z 4 i zwiększaj o 1 minutę). ja chodzę tylko w okresie letnim czyli zaczynam w maju,czerwcu po to żeby opalic nogi-chodze nałogowo w sukienkach i takie brązowe nogi są sexi. Resztę ciała zabezpieczam,bo i tak ręcę sobie opalę a brzuch czy plecy także, mimo ze smaruję się filtrem. Nie chce być sztucznie pomaranczowa. Umiar to podstawa

Gość gość
Dzięki za rady :) właśnie myślałam o tym, żeby dłonie zabezpieczyć, bo mam ogólnie cienką skórę. Chcę iść 2-3 razy, żeby się wstępnie przygotować na opalanie na lato (choć w lato zamierzam po prostu opalać się w ruchu, nie leżeć plackiem).

Gość gość
nie idź na solarium bo dostaniesz CZERNIAKA i umrzesz

Gość gość
:)

nic się nie bój :D ja też byłam laikiem i bałam się pierwszej wizyty w solarium jakbym co najmniej szła jak na jakiś bolesny zabieg :D wchodzisz, możesz się poradzić na ile minut powinnaś iść jak na pierwszy raz a potem Ci już wszystko powiedzą-które łóżko, gdzie wcisnąć guzik itd. też polecam solarium leżące. Lubię sobie poleżeć i się wygrzać :D a co do balsamów to uważaj, bo podobno te na słońce nie nadają się do solarium. ja używam takich nawilżających, profesjonalnych z ONYX, które przyspieszają opalanie. kiedyś kupowałam je w solarium, teraz zamawiam sobie bezpośrednio z internetu: http://store.onyxtan.com/pl/ Mają też te o których pisała poprzedniczka - do opalania nóg. Możesz się zapytać w solarium czy mają...przynajmniej skóra ładnie pachnie po opalaniu a nie tak specyficznie jak po solarium..:) I według mnie na 1szy raz około 5 minut, ale to zależy od karnacji...poradź się obsługi:)