Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1980

Czy warto kupić taki domek dla lalek

Polecane posty

Gość gość1980

Czy warto kupić domek dla lalek drewniany firmy kidkraft za 620 zł. Czy kupienie takiego domku za taką cenę to już przesada i rozpieszczenie dziecka. Co myślicie?

Gość gość1980
dodam , że większą połowę córka ma uzbierane więc niewiele byśmy jej dokładali, ale mam wątpliwości bo ja takiego domku nigdy nie miałam. Z drugiej strony może lepiej kupić jeden pożądny a nie kilka mniejszych.

Gość gość1980
ktoś bywa na tym forum....:(

Gość gość1980
?

Gość kalakalshsj
Zależy ile lat ma córka. Ja mojej kupiłam podobny domek jak miala 3 latka. Pobawila sie nim trochę i stał 2 lata. Dzis przeżywa renesans. Całymi dniami siedzi przy tym domku.;)

Gość kalakalshsj
Co to znaczy rozpieszczac? Jak cie stac na taki domek to nie widze problemu.

Gość gość1980
Córka ma trzy latka. Co miałam na myśli mówiąc rozpieszczanie? Kurcze w dzisiejszych czasach jest tyle rzeczy i to kusi, kiedyś tego nie było. Nie mówię, że córcia ma wszystko co chce ale ma sporo zabawek . Ktoś mi ostatnio zarzucił , że nic dobrego z niej nie wyrośnie, że to wszystko nie potrzebne. Mi się wydaje że mam umiar, zawsze staram się dobrze przemyśleć to co chce jej kupić. Domek troszkę kosztuję obecnie stać mnie na niego ale jak pomyślę że niektórzy mają tyle np na życie nie obrażając nikogo to niewiem czy to z mojej strony nie przesada taki prezent. Tym bardziej , że nigdy niewiadomo jaka bedzie materialna przyszłość

Gość gość1980
Hmm apropo pytania czy mnie stać... zależy jak na to patrzeć nie jest tak, żeby kupić domek to muszę z czegoś zrezygnować czy pożyczyć, też nie żyjemy od 1 do 1, czasem takie 600 zł przepierdziela się bez sensu. Ale też nie zarabiamy po 20 000 tyś.

Gość gość1980
decydując się na ten domek też myśle że będzie na kilka lat

Gość kalakalshsj
Nie uważam, żeby kupowanie dziecku zabawek w przyszłości skutkowało tym, ze będzie materialista i tym podobne bzdety. Moje dzieci mają dużo zabawek, tylko, że ja sie z nimi bawię. Ale oprócz zabawek i mojego czasu mają tez obowiązki. Trzeba znaleźć złoty środek. Kochać, rozpieszczac, wymagać. A to, ze kogos nie stac na ta, i domek to nie twojej corki wina. Kup jej ten domek jak o nim marzy;)

Gość gość1980
pewnie masz rację:) No bo tak sobie myślę ,że całe życie wszystkiego żałować i nic z tego nie mieć to też bez sensu.

Gość gość1980
w sumie to też ona sobie na niego uzbierała i jest świadoma , że uzbierane pieniążki będą dołożone do domku więc myśle , że troszkę ją uczymy, że rzeczy nie biorą się z nikąd od tak sobie.

Gość agula8
piękne są domki tej firmy-marzenie chyba każdej dziewczynki.Przy okazji to niezła półka na wszystkie lalki, mebelki, akcesoria.Jak dla mnie bomba i moim zdaniem warto.ja moim córkom kupuję zabawki rzadko ale za to dobrej jakości.

Gość mama 2x
jesli dziecko o nim marzy i samo uzbieralo wiekszosc, to owszem. natomiast jesli mialby to byc prezent w ciemno, to kupilabym tanszy. mowie z doswiadczenia - mam 20 miesieczna corke i nie raz kupuje jej cos, co bardzo mi sie podoba (w tym wieku ciezko jeszcze zapytac dziecko, co by chcialo), a potem zabawka stoi w kacie, albo jest uzywana raz w tygodniu przez godzine. dla mojej (jest mlodsza, wiec co innego) kupilam happy sound house z little people wraz z kilkoma dodatkowymi akcesoriami i bawi sie nim raz wiecej raz mniej, ale kosztowal znacznie mniej, cos ok. 200 zl.

Gość laskonogi
a ja sugeruje zrobienie domku od podstaw wbrew pozorom nie jest to bardzo skomplikowane, a jest doskonałym sposobem na zabawe z dzieckiem i wspolne spędzenie czasu od projektowania do malowania etc u mnie wyszło to bardzo fajnie i wspolna budowa z pociechami daje nam bardzo dużo satysfakcji pzdr serdecznie wszystkich domkomaniaków :) sam domek i porady jak to zrobić mozna podejrzec na moim blogu na blogspot "mojemodelarstwo"

Gość gość 21341
Ja fajny domek dla lalek kupiłam na www.anpaja.pl

Gość Sunsin
Przecież dziecko bedzie cieszyło się ze wszystkiego im mniejsze tym bardziej, gestia osób kupujących to przejrzeć czy zakup takiego a nie innego przedmiotu nie będzie zagrażał bezpieczeństwu - jakieś elementy które można połknąć etc. W PWN widziałem ostatnio fajne domki dla lalek właśnie - http://ksiegarnia.pwn.pl/Zabawki/Domki-dla-lalek,130383902,k.html można sobie poszukać czegoś odpowiedniego.

Gość Kawka2112
No pewnie że warto kupić. Moja córeczka jak usiądzie z lalkami do zabawy to mam święty spokój i czas na to aby np ugotować obiad. Kupiliśmy jej parę miesięcy temu jeden z oferty http://www.trendysmyk.pl/30-domki-dla-lalek Na prawdę nie żałuję kupna tego bo teraz mam święty spokój a dziecko frajdę. Oczywiście do momentu aż się nie znudzi ale mam nadzieję że to prędko nie nastąpi.

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Pamiętam, że sama jak byłam mała to marzyłam o domku dla lalek. Moja córka miała podobnie. Razem z mężem postanowiliśmy spełnić jej marzenie i kupiliśmy przepiękny domek na http://leantoys.pl/. Mała zachwycona, codziennie się nim bawi, to był dobry zakup :)