Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wojtasiak95

Farbowanie włosów w ciąży ?

Polecane posty

Witam. Wczoraj potwierdziłam u lekarza, że jestem w ciąży. 7 tydzień. A moja sytuacja wygląda tak, że jestem dzisiaj umówiona do fryzjera na farbowanie włosów, ponieważ moja siostra w sobotę bierze ślub, a ja jestem druhną .. Czytałam trochę na ten temat, ale nic nie wiem na pewno. Gdybym wiedziała od początku, to inaczej bym to zorganizowała, a teraz za bardzo nie chcę rezygnować z tego, proszę o dobre rady .. Z góry dziękuję

Gość gość
Nie farbuj,bo zabijesz bejbusia:O

Gość hhggk
Masz jakieś porażenie szyji?

Gość Carmelc
Czemu wstawiłaś tu swoje zdjęcie? Nie rób sobie tego :D

Gość gość
Wiec jak się miało fote wcześniej w załączniku teraz jest dodana tak jak ma autorka tematu? Ja rozjaśniałam włosy w ciązy.

Gość gość
Gratuluje ciąży ale nie wolno ci teraz malować włosów

Gość anulabzdura
Nie farbuj, wstrzymaj się przynajmniej w 1 trymestrze. Albo spróbuj henną, bo nie jest szkodliwa. I chodzi też o wdychanie oparów, są szkodliwe dla dziecka jak w niewietrzonym, źle wentylowanym pomieszczeniu miałabyś nakładana farbę.

Gość makita234
Jezu czym wy farbujecie te włosy, ze piszecie o oparach? Perhydrol czy co? Farby fryzjerskie praktycznie wcale nie mają zapachu. Farbowałam całą ciążę. Wszystkie znane mi kobiety również. Bez przesady.

Gość gość
Wy jesteście dobre. Wczoraj jak pisałam o fryzjerce w ciązy 3tyg przed porodem, że jest głupia iż naraża się na te smridy cała ciąze to był pisk i wrzask że dobrze iż pracuje bo w całej Europie fryzjerki pracują a autorka chce iśc na 1 razowe farbowanie i dziecku to zaszkodzi? Wytłumaczcie mi fenomen waszych teorii w zależności od dnia? :)

Gość mea123
hmmm opary? A czym wy na boga farbujecie?

Gość gość
Czym- chyba nie minerałami a związkami chemicznymi, wystarczy wejść do fryzjera by poczuć to czym się farbuje włosy.

Gość hghghghg
a już myślałam,że to prowokacja;) gdyby nie zdjęcie to bym była tego pewna:P ja farbowałam, mam normalne, zdrowe dziedcko:)a stosowałam farby loreal.

Nie chodzi o opary a o chemie która przenika przez cebulki włosów do organizmu kobiety... W pierwszych miesiącach ciąży dziecko najwięcej chłodnie z matko organizmu i to wszystko co ty robisz ma na płud ogromny wpływ... Jeżeli chcesz malować włosy to wstrzymaj się trochę ...tzn nie musisz całą ciążę chodzić z odrostami ale może 5-6 miesiącu pomalij je ... Moje koleżanki w tym okresie przeważnie decydowały się na farbowanie więc chyba wtedy już tak nie szkodzi

Gość malowanalalala
Ja farbowałam włosy w ciaży nie raz, i mojemu dziecku nic nie jest.