Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leciał ktoś ryanairem po 1.02.2014?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, nie leciałam tymi liniami już 2 lata. Teraz wprowadzili, że jak nie wykupisz miejsca to go losują-faktycznie tak jest? Lecę z mężem i niespełna 2 letnim dzieckiem, nie wyobrażam sobie opieki nad Nim w samolocie jak mąż będzie na drugim końcu samolotu. Czy to po prostu jest na zasadzie że jak wejdziesz tak masz, albo osoby odprawiane jednocześnie mają miejsca obok siebie?

Gość gość
nie słyszałam o niczym takim

Gość gość
a jednak tak jest, ale piszą "Staramy się przydzielać członkom rodziny sąsiadujące miejsca, jednak nie zawsze jest to możliwe. Taką gwarancję daje zakup miejsca. W wypadku przypadkowego przydziału odległych miejsc można uzyskać pomoc, kontaktując się z centrum obsługi."

Gość gość
o dzięki wielkie, bo to moja mama sprawdzała i zastanawiamy się nad wykupieniem miejsc, a wiesz czy wykupienie jest równe z pierwszeństwem wejścia na pokład?

Gość gość
Niby tak jest, nawet w Wizz air że masz z góry przydzielone miejsce, ale na pokładzie tego nie sprawdzają

Gość gość
"Miejsce Premium od £/€ 10 - w rzędach1-5 (szybkie wyjście), 16-17 (dodatkowa przestrzeń) i w rzędach 32-33. Miejsce Premium zawiera w sobie usługę Pierwszeństwa Wejścia na pokład. Miejsce Zwykłe od £/€ 5 - miejsca w rzędach6-15 oraz 18-31. Do Miejsca Zwykłego możliwe będzie dodanie usługi Pierwszeństwa Wejścia na pokład w cenie £/€2 za osobę/za lot w jedną stronę."

Ja leciałam :P Przy kupowaniu biletów przez internet przy opcji ilość miejsc wyświetla Ci się środek samolotu i numeracja miejsc- dostepnych i tych juz zarezerwowanych. Ja zamawialam bilety jakos na 3 tyg przed wylotem, i bylo prawie pol samolotu wolne :) i po prostu klikasz sobie 3 miejsca obok siebie. (nie wiem co w przypadku, gdy juz wszystko bedzie zajete, ale mysle, ze wyjazd z dzieckiem planujesz zapewne odpowiednio wczesniej, wiec nie powinno byc problemu). Po wydruku biletu zobaczysz, ze masz na nim napisany numer miejsca, i pod ten numer w samolocie idziesz i siadasz ;)

Do tego oprocz bagazu podrecznego mozesz tez wziac torebke ;) faceci reklamowki (:O), laptopy. Tak wiec same plusy. Masz tez mozliwosc oddania bagazu podrecznego do luku bagazowego na dole (juz na plycie samolotu, ale musisz o to zapytac wczesniej przy okienku odpraw, bo nie kazdy lot ma ten przywilej)- to przynajmniej mnie ulatwilo sprawe :) a to co najpotrzebniejsze- czyli dokumenty, picie, jakies zarcie i ksiazke bez problemu pomiescilam w torebce ;)

Gość Jjebany
Nie słuchaj tej wyżej. Nic sobie nie klikasz, jeśli nie chcesz płacić. System sam wybiera miejsca, nie ma sensu płacić moim zdaniem. To prawda co pisze ryanair, ale ja leciałam 2 razy i za każdym razem dali mi miejsce obok rodziny /współpasażera.

Gość gość
ta wyżej pisała o wykupowaniu miejsc a to umiem :) i ciągle się zastanawiamy bo w sumie to "jedyne" 116 pare zł (już sprawdzałam cene-miejsca te tańsze po 24 zł czyli razem 96 za dwie osoby w dwie strony i 20 zł za pierwszeństwo wejścia na pokład. Leciałam sama ryanairem już nie raz, ale jak mówię ostatni lot jeszcze przed ciążą a syn ma obecnie 1,5 roku :)