Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gamma123

Pomocy. Pomyłka lekarza czy ciąża?

Polecane posty

Gość gamma123

Cześć dziewczyny bardzo prosze o pomoc.;( Juz nie wiem co mam robić. od 5 miesiecy biorę Duphaston na uregulowanie miesiaczki i z tego względu że chcę zajść w ciążę. ostatnio spóźniał mi się okres tydzień ( zawsze miałam zaraz po odstawieniu duhastonu a brałam miedzy 16 a 25 dniem cyklu). odrazu w pon poszłam do lekarza zbadał mnie na tak zwanym zamolociku palcami uśmiechnął się i powiedział że jest pewien że to ciąża, przeszliśmy na usg i widział tam malutką czarna kropke w mojej macicy) przepisał mi prenatal classic i kazał kontynuować duphaston. skierował mnie tez na badanie beta HCG. mielismy się widzieć za 2 dni czyli w środę. na wizycie okazało się ze BHCG wysła poniżej 1 czyli brak ciąży!! ponowne usg i samolocik nie uspokoiły lekarza gdyz wszytsko było tak jak w poniedziałek, macica miękka zasiniona a na usg widoczna czarna plamka ktorą ja tez widziałam! lekarz powiedział że może było tak ze badanie było robione za wczesnie ( był to moj 32 dzien cyklu) ale żeby sobie nie robic nadziei bo macica moze wskazywac na okres a ta plamka to przerosniete endometrium, jednak ja czuje się dziwnie od 2 tyg boli mnie podbrzusze i jajniki ( wszystko mam czyste i nie ma torbieli) na piersiach pojawiły się zyłki, przez kilka dni miałam mdłości i mam częstomocz. temperatura w pochwie podwyzszona od ponad 2 tygodni dziś 37,6. czy ktos słyszał o podobnych przypadkach? prosze bardzo o pomoc;(

Gość gamma123
powiem jeszcze, ze lekarz troche sie przestraszył i sam nie wiedział co ma powiedzieć i szukał dziwnych tłumaczeń. w pon był strasznie pewiem ze nie widział potrzeby zrobienia usg. powiedział ze ma prawie 40 lat doświadczenia i duzo widział.

Gość gość
a może to w lab był błąd- powtórz badanie

Gość Nika gość
Ja bym zrobiła test zwykły sikany i powtórzyła betę, laboratoria się mylą czasem

Gość gamma123
Czy mozliwe ze BHCG wyszła ujemnie mimo ciąży?

Gość gość
beta to hormon ciążowy bez którego ciąża nie istnieje

Gość Nika gość
No nie, niemożliwe, ale być może laborantka próbki pomyliła, czy coś.

Gość gamma123
dziękuj***ardzo za tak szybkie odpowiedzi;) ale az w głowie mi się nie mieści że mogli próbki pomylić bo przeciez mogli komuś dac wyniki badań z mojej krwii. czytałam o kilku przypadkach że usg wykryło ciąze a w labolatorium była pomyłka no ale aż wierzyć mi się nie chce ze aż takiego pecha mam;( może rzeczywiście owulacje miałam późno i w pon było za wczesnie na to badanie ale czy jak jutro rano zrobie test sikany to juz powinno wykryć? i czy mozliwe ze usg wykryło wczesniej niz beta?

Gość Nika gość
Beta powinna wyjść pozytywna, nawet jeśli na usg jeszcze nic nie widać. Powtórz sobie jutro, najlepiej znajdź lab, gdzie po paru godzinach masz wyniki w internecie. Skrócisz sobie czas niepewności, jak wyjdzie znowu taka niska, to znaczy, że ciąży brak. A test sikany powinien chyba wyjść już.

Gość gamma123
dziękuję bardzo;) tak zrobię;) dam znać jak się dowiem.

tak,u mnie tez lekarz nie mog stiwerdzic jak poszlam do niego- no ale ja mialam pozytywny test,ale tez widzial tylko plamke,ktora mogla,ale nie musiala oznaczac ciazy.dopiero beta rozjasnila wszystko.powodzenia ci zycze,daj znac;) spodziewajka.blogspot.com

Gość Little M
U mnie beta wzrosła dopiero w 4tc. Ciąża wychodziła tylko z testów. Dziwne, ale możliwe.

Gość gość
skoro wychodziła na testach, to co w tym dziwnego?

Gość gośćautorka
Dziwne jest to, że badania z krwi są bardziej miarodajne i że powinny zawsze wykazać ciążę. A mi wychodziła ciąża tylko z moczu.

Gość gość
widocznie pomyłki laboratoriów nie są rzadkością, bo skoro stężenie gonadotropiny w moczu było na tyle wysokie, że test wychodził pozytywnie, to we krwi było jeszcze większe

Gość gamma123
te pomyłki czekającą na Ciążę kobiete naprawde zdołować;( nie wiedziałam co mam zrobić wiec za waszą namową jutro idę na bHCG ciekawe co wykaże. bardzo chciałabym aby była to pomyłka ale już powoli tracę nadzieję;( w każdym razie na pewno dam znać jak wynik. jak narazie boli mnie krzyż, kłuja jajniki i podbrzusze boli tak dziwnie tak rozdzierająco, i piersi stały sie cięższe i jak schodze po schodach to czuję leciutki ból, ponad tydzień temu tez bolały mnie piersi ale to bardziej sutki ale po kilku dniach przestały i teraz znowu cos zaczyna się dziać. mój organizm normalnie szaleje.