Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dwa miesiące skończę 26 lat i powiem wam że

Polecane posty

Gość gość

dopiero teraz odkryłam, jak powinno wyglądać moje życie. Wcześniej długo się motałam. Dużo czasu zajęło mi znalezienie siebie, nauczenie się bycia odpowiedzialną, odważną, silnie psychiczną i zdeterminowaną, ale czuję, że warto było. Dziś może i jestem starą d**ą, ale w końcu wiem czego chcę i konsekwentnie do tego dążę.

Gość gość
To normalne. Człowiek długo definiuje siebie,a te młode lata są kluczowe dla poznawania siebie. Dlatego gratuluję Ci, teraz możesz śmiało powiedzieć czego chcesz i kim jesteś. Jestem przeciwniczka ludzi, którzy bez takiej świadomości, w młodym wieku podejmują pewne zobowiązania zanim jeszcze poznają samych siebie.

Gość gość
Niby tak, ale czuję się w porównaniu z koleżankami "opóźniona" i obciążona licznymi własnymi błędami. Nie powiem, pozwoliły mi one na wiele przemyśleń, a co za tym idzie, także wiele zmian, ale czasami mam wrażenie, że przełom przyszedł za późno. Zastanawiam się, czy w tym wieku mam szansę jeszcze ułożyć sobie życie po swojej myśli, czy też nie nadgonię już straconego czasu?

Gość gość
Dlaczego uważasz, że jesteś stara?? Ja mam 25 lat i wiem, że życie dopiero się zaczyna. Wcześniej człowiek to taki szczypiorek, uczy się, odkrywa, jest zależny od rodziców, buntuje się i sam nie wie czego chce. W głowie uspokaja się i układa po 20 roku życia, powoli przez kilka lat, koło 24 roku życia człowiek zaczyna się domyślać o co mu chodzi, potem im bliżej 30tki tym klarowniejsza sytuacja, a i wykształcenie i praca jest (a przynajmniej tak być powinno). Ja jestem podniecona i uważam, że najlepsze kobiety to takie między 30tką a 40tką. Faceci też.