Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie studia dla humanisty?

Polecane posty

Gość gość

Takie z sensem - aby jednak była po nich możliwość pracy ... Już wszystko mi się mota. Możecie mi coś polecić?

Gość taralanda
a skąd ja mam wiedzieć w czym czujesz się mocny? w tym wieku powinieneś już sam wiedzieć co chcesz w życiu robić

Gość gość
prawnicze przede wszystkim, cała reszta humanistyki jest niezatrudnialna

Gość aleczka66
Jakiś czas temu słyszałam, że na WSNHiD w Poznaniu otworzyli nowy kierunek : doradztwo i coaching.. Myślę,ze branża się rozwija, ciągle się w koncu słyszy o tym jak ludzie inwestują w szkolenia. Myślę, jednak, ze wymaga to dobrych predyspozycji w komunikacji z innymi ludźmi. Jednak jeśli się tego nie boisz to możę być dobry wybór. Inną opcją jest prawo - szykuj się jednak na bardzo dużo zakuwania. Nie przychodzą mi osobiście do głowy inne interesujące kierunki humanistyczne.

Gość pipppa
Przeczytałam na początku dla .. komunisty

Gość oewsb
Witam, Studia należy wybierać tak, aby połączyć pasję i perspektywy na przyszłość. Bycie humanistą otwiera szereg atrakcyjnych możliwości, ale to do Ciebie należy ostateczna decyzja. Zachęcam do startu w konkursie "Przyszłość z WSB". Do wygrania rok studiów za darmo - i to na wybranym przez Ciebie kierunku! Być może wygrana rozwiąże Twój problem? W przypadku pytań bądź wątpliwości, chętnie pomogę. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert przyszlosczwsbpl

Gość gość
Humaniści mają ogólnie ciężej , wiem bo sama z całą pewnością nie należę do ścisłowców ;) Jestem teraz na Etnologii i Antropologii Kulturowej ale jest to związane ściśle z moimi zainteresowaniami - praca po tym żadna , mam tego świadomość. Dlatego od września uczę się języka rosyjskiego (angielski znam płynnie) i radzę ci właśnie inwestować w języki. Taka wiedza zawsze potrzebna. Ja od przyszłego roku (jak już się podszkolę) biorę drugi kierunek - neofilologia rosyjska (język biznesowy). I sądzę , że w tym jest przyszłość. Skoro matematyka to twój największy wróg (tak jak mój) to idź np na translatorykę angielską itp.

Gość gość
Języki, prawo, ewentualnie administracja (bo przyjmują w urzędach za niską płace, ale praca jest), ostatecznie może psychologia, chociaż ich jest jak psów. Fajną pracę dostają ci ze znajomościami albo ci przebojowi, czasem ci szczęściarze, jak nie jesteś żadnym z nich to obojętne co wybierzesz.

Gość gość
Oj psychologię omijaj szerokim łukiem. Psychologów jak psów tak jak już napisał ktoś wyżej. To ciekawy kierunek - ale co za tym idzie bardzo często wybierany. Te studia są ciężkie , a pracy po nich nie ma , więc po co się męczyć. Autentycznie , co druga osoba to ''psycholog'' :D Z resztą jest tam więcej ścisłych rzeczy (biologia , chemia) niż mogłoby się wydawać. Moja koleżanka z akademika jest na tym kierunku i widzę , czego się uczy.

Gość aszkara
Pani Online Ekspert a do kiedy trwa ten konkurs?

Gość gość
Ogólnie po kierunkach humanistycznych wydaje mi się, że jest ciężko z pracą. Cokolwiek byś nie wybrała. Kierunek kierunkowi nierówny. Ja też skończyłam jeden z kierunków humanistycznych i po nim ciężko z pracą.