Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

610zl na niemowle na miesiac..

Polecane posty

Gość gość

Na podstawy typu pampersy,mokre chusteczki baby kosmetyki,zabawki.

Gość gość
Troche mało ale każdy radzi sobie jak możne i tak jak go stać.

Gość gosc13456789764
Dlaczego malo.co miesiac musisz kupowac niemowlakowi zabawki to troche przesada,nie szkoda ci juz od poczatku zagracac domu?

Gość mamammama
mało? ja myślę, że całkiem sporo. Co takiemu dziecku potrzeba? Pampersy warto kupować w promocji, ostatnio kupiłam 160 szt za 70 zł starczy na ok 20 dni przy zużyciu 8 na dzień. Jak jest na piersi to na jedzenie nic nie wydajesz. Mm ok 30 zł na tydzień (?) - tu nie wiem na ile starczy opakowanie, ale tak strzelam. Chusteczki - 20 zł za 4ropak nivei czyli ok 240 chusteczek. Na miesiąc powinno wystarczyć. Ubranek nie kupujesz co miesiąc większość ludzi zaopatruje sie w nie zanim dziecko przychodzi na świat, poza tym dużo sie dostaje. Zabawki - na początku niepotrzebne, poza tym moje dziecko dostało już tyle grzechotek, maskotek i książeczek od znajomych i rodziny, że ja nie mam potrzeby kupować. Szczepienia - jak chcesz jakieś dodatkowe no to oczywiście jest spory koszt, ale nie płacisz co miesiąc. Kosmetyki - dziecko ma 2,5 miesiąca a ciągle mamy jeszcze te które kupiłam zanim się urodziło (a kąpiemy codziennie). Regularnie kupuję tylko Linomag do pupy (ok 10 zł na 2 tygodnie), sól fizjologiczną i jałowe gaziki, ale to są groszowe sprawy. Nie oszczędzam na dziecku, nie kupuję najtańszych rzeczy tylko te, które mi odpowiadają, więc wydaje mi się, że 610 zł to naprawdę dużo.

Gość mamusia 111111
pampersy 3 paczki po 29,99 = 90,00 chusteczki 24,99, mleko bebilon 5 opakowań po 49,99 = 249,99 zupka, deserek i jogurcik dziennie 9,50 = 285,00 do tego 2 kaszki na miesiąc 10,00 herbatka owocowa 15,00 ja soczków nie kupuję bo mała nie lubi, ubrania dostaję lub kupuję, raz wydam na miesiąc 200 zł, a na drugi nic, to zależy czego akurat potrzebuję, zabawek raczej nie kupuję, chyba że jakieś drobiazki, mam po starszych dzieciach i dużo dostała w prezencie. płyn do prania i płukania dla dzieci 45,00 kosmetyki z nivea i linomag ok 30 -40 zł zależy co kupuję. Wiadomo, że szczepienia, ja za 1 szczepienia płaciłam 920, za 2 też tyle a za trzecie 600 zł. A jeżeli dzidzia nie choruje to super bo jak dojdą leki to już inna sprawa. To tyle co pamiętam, moja córcia jest na MM i mi wychodzi 760 zł bez ciuszków i zabawek.

Gość gość
610 bez jedzenia tylko pampersy itp? Bardzo duzo