Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jeenyyana

morfologia krwi czy bezplatna?

Polecane posty

Chce sobie zrobić badanie krwi takie ogólne żeby sprawdzić czy przypadkiem nie mam anemii a słuchajcie iść do lekarzai ppowiedzieć że chce zrobić morfologię ? Czy wyjaśnić ze chodzi mi p badanie PpD kontem anemii? A to badanie jest odpłatne czy nie?

Gość olgagd
Bezpłatna jest ze skierowaniem od lekarza ,a odpłatna bez nie jest to duża kwota ale jak się jest ubezpieczonym to nie ma co płacić . Lekarce mówisz że chcesz sprawdzić wyniki nie mówisz że pod kątem anemii nie ma potrzeby i od razu weź skierowanie na ogólne badanie moczu .

Gość dirta
tak , od lekarza prowadzacego skierowanie i potem bezpłatne , lekarz ma obowiazek ci go dac

Gość gość
nie ma obowiązku

Gość gość
Raz w raku ma obowiązek ci dać .

niestety nie ma takiej ustawy ani rozporządzenia że raz w roku lekarz ma obowiązek dać skierowanie na morfologię

A no to fajnie dzięki za odp. Teraz tylko muszęwwymyślić co ze skierowaniem na TSH bo mój ogólny nie da mi już... A myślicieli że jak pójdę do innego lekarza to bez problemu dostane? Bo endokrynolog na ostatniej wizycie nie dał mi skierowanie tylko nap na kartce jakie badania mam po robić