Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

można pływać

Polecane posty

Gość gość

czy w ciąży mozna pływać, chodzić na basen. Zapomniałam zapytac lekarza ale jesli napiszecie, że tak to czy trzeba sie jakos ograniczac i plywac np. tylko żabką czy mozna poszaleć. Kiedys pływałam często, mam opanowane różne style ale tak jak napisałam nie wiem czy nie trzeba sie jakos ograniczać. dodam, że to 12 t.c. i wszystko jest dobrze.

Gość iskier345345
ja też chodzę choć mój lekarz do basenu w ciąży jest sceptycznie nastawiony, nie ze względu na wysiłek bo ten jest jak najbardziej dla nas odpowiedni ale na grzybicę, którą można tam złapać. Ja jednak chodzę, stosuję invag, który zapobiega infekcjom, od razu po basenie myję się lactacydem i jest o.k. To super sprawa na kręgosłup.

Gość gość
Jestem w 22 tygodniu ciąży, chodzę na basen raz w tygodniu. Od początku ciąży zażywam provag, tak poleciła mi znajoma położna, probiotyk jest doustny dlatego oprócz układu płciowego chroni również pęcherz moczowy i jelita przed infekcjami. Odpukać jeszcze nie zdarzyło mi się „coś złapać” i mam nadzieję że tak pozostanie. Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma przeciwskazań żebyś nie korzystała z pływalni.