Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama atopiczki

Atopowe Zapalenie Skóry

Polecane posty

Gość mama atopiczki

Witam. Czy wasze dzieci wyrosły z AZS bedąc karmione mm? kiedy to sie stalo? jakie mleko podawaliscie? Bede wdzieczna za odpowiedzi.

Gość Goscinnego
Z Tego sie nie wyrasta... Z wiekiem- Zazwyczaj jest lepiej niz gorzej, ale nigdy nie wiesz kiedy cos wyskoczy, ja sie mecze ponad 30 lat

Gość mama atopiczki
no wlasnie podobno jak azs ujawnia sie w wieku niemowlecym to jest spora szansa na wysosniecie z tego...

Gość gość
Mój syn pije neocate lcp

Gość sagefemme
Jestem mamą 5-latka i 7 miesięcznego bobasa, który niestety załapał AZS... na szczęście po 4 miesiącach poszukiwań i męczarni wyleczyłam go!!! Podaję poniżej link do mojego prywatnego bloga, gdzie opisałam naszą historię z AZS. Nareszcie jest na to dziadostwo sposób!!! http://sagefemme.pl/?wys=art&id=57

Gość sagefemme
Mój link nie wkleja się prawidłowo na tym forum, ale myślę, że bez problemu znajdziecie właściwy artykuł po wejściu na główną stronę :)

Gość gość
z AZS się nie wyrasta, z alergii, skazy można wyrosnąć, nie mylcie pojęć, niemowlęta zwykle mają alergie i wrażliwą skórę dlatego "wyrastają" z problemów skórnych, mając AZS nie ma szans na wyleczenie a co najwyżej na zaleczenie, mam 32 lata i od urodzenia AZS, bez uważania na słońce, mróz, zanieczyszczone powietrze i odpowiednich maści nie mam szans na normalny wygląd skóry, AZS to szereg wyrzeczeń i to do końca życia

Gość gość
Naszej córeczce pomogła dopiero 3-miesięczna kuracja latopiciem, który jest polecany przy alergii pokarmowej i azs. Zawiera on 3 szczepy, doskonale przebadane, które wpływają na rozwój tolerancji na białka mleka krowiego, ułatwiają przyswajanie laktozy, wpływają na dojrzewanie ukł. pokarmowego. U nas był problem z kolkami i suchą, łuszczącą się skórą a po 3- miesięcznej kuracji nie mamy już kolek a skóra jest prawie idealna. Polecam ten probiotyk, bo naprawdę jest świetny

Gość unikat
moja córka piła nutramingen, okropne mleko, ale dzięki niemu skóra wyglądała lepiej. AZS ma nadal, ale mleka już nie pije, odrzuciła sama po roku. Powoli jej wprowadzam mleko sojowe, na soję nie ma uczulenia. A zmiany smaruję Dermaveelem, bardzo dobrze u nas się ta maść sprawdza.