Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakiś krem na suchą skórę

Polecane posty

Gość gość

potrzebuję czegoś dobrego do nawilżania skóry twarzy ale nie jakiś tłusty krem bo to tylko zapycha pory..

Gość gość
Sylveco brzozowy lekki, Fitomed tradycyjny nawilżający, Hyseac, a na noc coś z lekkimi kwasami (np. Bingo 5% AHA, toniki kwasowe biochemia urody).

a czego uzywalas do tej pory? moze olejek arganowy? dobrze nawilza i poprawia koloryt skory

Gość gość
Klaudynka, i zaraz naspamujesz olejkiem "arganowym" jedynie słusznej firmy, który arganowy wcale nie jest?

Gość gość
wypróbuj Egyptian Magic, jak napiszesz, to pewnie przyślą Ci próbki

Gość gość
Dobre są też mieszanki kilku olejków, np. dermika robi coś takiego - nazywa się to mesotherapist olejek regenerujący(...). Ja używam, nie zapycha porów, mimo, że ogólnie po wielu kosmetykach też mam taki problem...

Gość gość
Mieszanki kilku olejów można sobie zrobić samemu, wyjdzie 10 razy taniej.

Gość gość
Zobacz sobie na India Cosmetics - serum do suchej skóry. Jak dla mnie bomba, również nie mogę tłustych kremów, bo też mam potem problemy. Na te kosmetyki natknęłam się, poszukując w necie oleju konopnego znanego zresztą z właściwości antyrakowych. Natomiast w kosmetykach jest super jako przeciwutleniacz, łagodzi podrażnienia, a przede wszystkim nawilża. W kremie znajdziesz ten niezbędne witaminy, d penthanol. Ma lekką formułę, pory na pewno nie będą się zatykać :)

Gość gość
ooo, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak olek konopny! Gdzie można kupić takie kosmetyki? India Cosmetics, tak? Brzmi naprawdę fajnie, jestem fanką takich kosmetyków na bazie naturalnych olejków

Gość moviestar24
Nivea nie każdemu pomaga, wiem po sobie. A jak się zrobiło się ciepło, cała się kleiłam. Używam Caralotion kupionym przez urodaemodia.pl Spróbuj, mnie pomógł.

Gość gośćówna
hehehe, Nivea może i nawilża, ale cera się po tym mega świeci! przynajmniej moja, jak bym się masłem posmarowała... Nie wchłania się niestety. Nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak te kosmetyki India, o oleju z konopi słyszałam, ale że są kosmetyki - to nie wiedziałam. Zaraz obczaję i zamówię na spróbowanie :) Piszą, że się fajnie wchłania, to by było ekstra. Fajnie nawilża też olej kokosowy, ale problem ten sam, jak z Niveą - posmarować się można na noc a nie rano...

Gość gość
mi kremy niewiele dawały, dopiero jak zaczęłam stosować olej z dzikiej róży to skóra wróciła do normy. w oleofarm mają ten olej bardzo dobrej jakości.

Gość gość
Bardzo dobre sa kremy i fluidy( lżejsza postać kremu) Avene i La Roche,dobrze nawilżają.

sceptycznie jestem nastawiona do kremów nivea, jakoś mi nie odpowiadają.. na noc używam troszkę cięższego kremu z Dermedic, na dzien serum Clochee i uzupełniam to czasem kremem nawilżająco-ujędrniającym z tej samej firmy. niedlugo mam ochotę przetestować coś z tołpy

Gość gość
mnie zaintrygowała ta maska do włosów www.indiacosmetics.pl/pl/p6-maska_do_wlosow_z_olejem_z_konopi.html - też nawilżająca, ogólnie jestem jakaś przesuszona... i skóra i włosy, może to brak jakichś witamin?

nie jakiś krem.... masełko shea, olejek migdałowy, krem nawilżający z masłem shea, z jojobą... poszukaj w naturalnych kosmetykach

Gość gość
Zależy co tej suchej skórze brakuje, czy natłuszczenia czy nawilżenia. Idz komputerowe badanie skóry analizerem Nati, dowiesz się jaki jest stan skóry i które kosmetyki są odpowiednie. Ja tak zrobiłam, zapłaciłam 50 zł, ale mogę sobie tą kasę odliczyć jak skorzystam z zabiegu na twarz.

nie zgodzę się... esential care różany - dziwne, ale mi ściągał skórę... mimo iż nie mam jakoś wybitnie suchej skóry. a vichy, olay, ziaja... jak dla mnie "trochę" mało naturalne :D prędzej nawilżający z Lavery... wniosek - każda cera jest inna i ma inne potrzeby

Gość gość
Ja mam to serum z India Cosmetics - http://www.indiacosmetics.pl/pl/p1-serum_do_bardzo_suchej_skory_twarzy_i_dloni_z_olejem_z_konopi.html i jestem bardzo zadowolona. Moim zdaniem jest to strzał w 10, że firmy kosmetyczne zaczynają wykorzystywać olej z konopi indyjskiej, bo przecież ma mega dużo właściwości leczniczych! Zacznijmy wykorzystywać to co mamy z natury, po odpowiedniej obróbce ofc : )))

Nie tłusty a dobrze nawilżający jest Vichy Aqualia. Rozsmarowuje się bardzo łatwo, szybko wchłania, ma delikatny zapach, mi osobiście bardzo pomógł z nawilżaniem skóry. Dla lepszego nawilżania możesz używać jeszcze serum z tego samej serii, tez fajne i nie tłuste.

Gość gość
Najlepsze nawilżenie dają kremy z kwasem hialuronowym, właśnie ostatnio taki nabyłam u mojej kosmetyczki, firmy Thalgo jeśli mówi wam to coś.

Gość teressska
Fajny pomysł te kosmetyki na bazie oleju z konopi indyjskiej. W sumie to proste rozwiązanie, bo ten olej faktycznie jest znany z dobroczynnych właściwości (nawet w przypadku nowotworów itp.), a jednak wielkie firmy nie sięgają, być może ze wzgl na dyskusję o samej konopi..? Mnie to zaintrygowało, zaraz sobie poprzeglądam, co też India Cosmetics mi zaoferują :) Ja już jestem starsza babka :) A to pewnie dla młodzieży, hihihi :P

Gość gość
Tereska, masz tam w ofercie krem do cery dojrzalej - nie wiem ile masz lat wiec z gory przepraszam za sugestie ze takiego Ci potrzeba :) Zobacz sobie czy by Ci takie cos odpowiadalo www.indiacosmetics.pl/pl/p7-krem_do_twarzy_dla_cery_dojrzalej_na_dzien_i_na_noc.html? Moim zdaniem jest to fajna rzecz!

Gość gość
ja polecam CMS Cellular Lipidsome, ktory jest mega nawilzajacy do skóry naprawde odwolnionej, fajny produkt

Gość telephonistka
ja sobie zamówiłam to serum India i faktycznie bardzo dobrze nawilża, jest przy tym takie... lekkie. efekt naprawdę fajny, skóra bez napięcia, ale fajnie wygładzona. miła w dotyku :)

Gość gość
Wypróbuj nowe serum HABERLEJA. Nie będziesz już chciała niczego innego! To , co dzieje się na skórze przechodzi najśmielsze wyobrażenie: zaraz po zastosowaniu staje się świetlista i nawilżona. To moje odkrycie ) Polecam!

Gość gość
Zacznij stosowac raz w tygodniu peeling enzymatyczny i maseczkę nawilżającą

Gość gość
Najlepszy krem nawilżający to Amino Bio z firmy Arkana, zawiera między innymi kwas hialuronowy i aminokwasy.

Gość gość
balsam do twarzy i ciała cetaphil,tylko w aptece,jest idealny