Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubicie kawę mrożoną pić?

Polecane posty

Gość gość

mały jest wybór, ale czasem można ją dostać, taką w puszce.

Gość gość
ja uwielbiam, ale najb taka z kawiarni

Gość gość
u mnie nie ma takich kawiarni (miasto 70 tys.), jest macdonalds, ale ten te swoje kawy ma niepowalające. Teraz dodał coś z mccafe to może to będzie lepsze, bo to już niby jest z kawiarni :) choć pewnie naleją kawy z ekspresu i do połowy mleka i dadzą cukier w saszetkach :) Ja piję tą w puszkach na stacjach benzynowych i z marketu i jest taka sobie, ale lepszej nie ma.

Gość gość
To moze spróbuj sama zrobic, wg przepisu jakiegos? Ja piłam nieraz kawy mrozone z byle małec cukierni na zadupiu, nieraz maja super w miejscu co by sie czlowiek nei spodziewał, z lodami na dole, smietanka na wierzchu

Gość gość
Uwaga to jest mega hit wśród mrożonych kaw jedna z najsmaczniejszych ! W więc w małej ilości wody robimy ulubioną sypaną kawę (lub rozpuszczamy od razu w mleku ulubioną kawę rozpuszczalną )mieszamy z mlekiem ,sekretnym składnikiem są lody cafe latte Grycana wkładamy kilka łyżek do samku i miksujemy - gotowe! Proporcje do smaku generalnie zawsze jest pyszna!

Gość gość
oczywiście zlewamy tylko wywar z kawy sypanej - broń Boże fusy

tak, latte z kostkami cukru własnoręcznie robiona u sowy - zwykła czarna kawa mrożona lodami z coffie haeven - iced latte natomiast te w puszkach:O:O:O nie:O::O:O za słodkie i gdzie tam kofeina???

Gość gość
no są w necie przepisy, dosyć proste, tylko wiadomo, że się nie chce za bardzo robić, zresztą często na mieście gdzieś kupuje, po zakupach, żeby wypić, albo na stacji benzynowej, albo na spacerze i takiej dobrej do papierosa to niestety nie ma. U mnie cukierni małych gdzie dają mrożoną nie ma, jest tylko w macu, ale ją robią ręcznie, z ekspresu nalewają kawę i ręcznie dolewają uht mleko do tego dodają cukier albo lody i tyle. A takiej włoskiej delikatnej to nie ma. Wszędzie samo mleko z kawą i tyle. A wiem, że kawa mrożona potrafi być bardzo smaczna, nawet ta z puszki.

Jasne że tak! Uwielbiam robic w ekspresie cafe rene, dodać do tego kostki lodu i mocno spienione mleczko. Rewelacja na taką pogodę :)

Gość olkaa34
Ja tam też robię sama. Jest wtedy najlepsza no i wiem, co piję. A że takie kawy lubię raczej delikatne, to robię z porannej Celmar. Tak jak pisałyście wyżej. Fantastiko! :)