Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnaa

Tabletki. Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość niepewnaa

Cześć wszystkim oczko.gif . Jestem przy czwartym opakowaniu tabletek Vibin mini. Podczas zażywania trzeciego zdarzylo mi sie zapomniec wziac jedna tabletke, bylo to w trzecim tygodniu. Ominęłam tabletki placebo, tak jak było napisane w ulotce. Miesiaczka (jesli nie jestem w ciazy) powinna wystapic przy następnym blistrze (czwartym). Biorę drugi tydzień tabletki z czwartego blistra i chociaż do krwawienia jeszcze dwa tygodnie, to juz teraz leje sie ze mnie porządnie. Czy może to być jakas oznaka, że coś jest nie tak? Mogę być w ciąży?

Gość Katarzyna_BB
Jeśli pominęłaś tabletki placebo to podczas brania czwartego opakowania może się zdarzyć krwawienie śródcykliczne. Nie u każdej kobiety występuje. Ja też biorę Vibin Mini i pominęłam jeden okres bo miałam potrzebę go przesunąć i podczas brania kolejnego opakowania pod rząd nie miałam krwawienia, chociaż mogłam go mieć. To jest tak że tkanka która wytwarza się na ściankach macicy a potem złuszcza, nie może tam być w nieskończoność. U niektórych kobiet organizm wytrzyma przy dwóch opakowaniach bez krwawienia, a u niektórych zdarzy się ono wcześniej. Mimo wszystko na twoim miejscu wybrałabym się do ginekologa, warto sprawdzić czy wszystko jest w porządku jeśli pominęłaś tabletkę.

Gość gość
Moje krawienie srodcykliczne nadal trwa :/. A czy wystąpi miesiączka przy tabletkach placebo, skoro teraz już wszystko się "wypróżni" ?