Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się okropnego bólu zęba

Polecane posty

Gość gość

Jak ulżyć ból zęba? :( Mam umówioną wizytę u dentysty ale dopiero za 4 godziny, co mogę zrobić do tej pory żeby mniej bolało. Jakieś domowe sposoby?

Gość gość
upppppppp :0

Gość gość
paracetamol, ketanol, ten pierwszy do kupienia w każdym sklepie.

Gość gość
ew. pyralgin jak apapy i ibupromy nie pomagają

Gość gość
Ale czy można brać środek przecwibólowy przed wizytą?

Gość gość
można, nie ma przeszkód, to nie badania, tylko zabieg.

Gość gośćke84jd
mozna brac ibupromy najlepiej maks mozesz tez kupic masz dentosept na poczatku bardzo pomaga

Gość gość
Mi kiedyś pomógł na ból zęba olejek goździkowy. Czyli na wykałaczkę nawinięta wata. Umoczyć w olejku i przyłożyć do bolącego zęba. Wiem, że niektórzy tak postępują ze spirytusem lub wódką. Tylko uważaj, żeby nie spalić sobie dziąsła spirytusem. Jak nie masz olejku, to jeszcze proponuję autosugestię. :) Śmiesznie brzmi, ale kiedyś mi pomogło. Położyłam się z tej bezsilności na łóżku i ignorując ból zęba zaczęłam myśleć o pływaniu. Uwielbiam to robić. Wręcz czułam chłodną wodę w której się zanurzam i pływam. I w którymś momencie poczułam, że ból zniknął. Naprawdę tak było :) A i jeszcze woda zimna lub ciepła trzymana w ustach. Jest taka teoria, że jak ząb przestaje boleć od zimnej to jest do uratowania, a jak od ciepłej to do wyrwania. I nawet kiedyś z butlą zimnej wody szłam do dentysty. Ale z tego co pamiętam dostałam opper, że od tego można się tylko nabawić zapalenia okostnej. Powodzenia.

Gość gość
Opisałam domowe sposoby, bo takie było pytanie. Ale ibuprom max jest też bardzo dobry.