Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci widzą duchy?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj moja mama była na cmentarzu ze swoją koleżanką i jej 2,5 letnią córką u mojej babci. Mała popatrzyła na grób i na grawer zdjęcia i mówi "ooo tu leży Halina tylko nie ma okularów". Problem w tym, że mała nigdy nie poznała mojej babci, nigdy nie widziała nawet jej zdjęcia i nie poznała imienia. Skąd wiedziała? Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie?

Gość gośćj
moze wczesniej to od kogos uslyszała i powtórzyłą

Gość gość
hahahahaha :D Może mała jest saggitariuszką

Gość gość
Niestety raczej nie ma takiej możliwości. Nie znała mojej babci, a rozmawiając o niej nigdy nie używamy jej imienia tylko mówimy na nią tak jak się na nią zawsze mówiło.

Gość gość
Może tak być. Wielokrotnie się nad tym zastanawiałam. Znam dwójkę takich dzieci, które zachowywały się podobnie. Jedno nawet bardzo mi bliskie. Po śmierci jednego z rodziców zachowywało się tak jakby ten rodzic był obecny w mieszkaniu. Mówiło do niego, jakby się z nim bawiło. Dodam, że było bardzo maleńkie niespełna dwuletnie, więc nawet nie miało świadomości co zaszło. I to trwało dosyć długo, bo około roku. Po czym zaczęło zanikać.

Gość gość
To, że małe dzieci rozmawiają ze swoimi "przyjaciółmi", czy też zmarłymi bliskimi zawsze tłumaczyłam sobie ich wyobraźnią. Ale nie jestem w stanie zrozumieć skąd mała zna moją babcię? Babcia zmarła jak mała miała 2 lata. Na pytanie skąd wiesz jak się nazywa mała powiedziała przeczytałam :) Ale oczywistym jest że nie potrafi jeszcze czytać :)

Gość tak już jest
Małe dzieci wiedzą i widzą więcej, niestety potem pod presją świata dorosłych się marnują....

Gość kikulek
podobno dzieci do piątego roku życia mają tego typu preferencje. ja powiem jeszcze coś dziwniejszego. w nowym domu mój wówczas pięcioletni pies usiadł na zadzie i obszczekiwał jeden róg pokoju ,choć nikogo tam nie było . choć jestem nie praktykująca ,przyjęłam kolęnde celem wyświęcenia mieszkania i skończyło się .

Gość gość
male dzieci WIEDZA wiecej sluchalas ty kiedy malego dziecka jak doroslego? sprobuj pokona cie kazde jedno

Gość gość
dlaczego dziecko ktore doskonale potrafi cos zrobic/powiedziec nagle odmowi i konsekwentnie sie tego trzyma? zastanawialo cie to kiedys?

Gość gość
małe dzieci czasem pamiętają swoje poprzednie wcielenia