Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uczyc dziecko gry na pianinie

Polecane posty

Gość gość

Prywatne lekcje, nie szkola muzyczna. Czy jest sens nawet gdy nie ma talentu?

Gość gość
Jeśli chce - to dlaczego nie? Zawsze będzie coś tam umiało. Ale podkreślam - jeśli chce! Mnie zaczęto uczyć w wieku kilku lat, oczywiście bez mojej zgody. Miałam talent, wróżono przyszłość pianistki. Tylko, że ja nie chciałam, nie widziałam się w tym. Po ukończeniu szkoły muzycznej nigdy więcej nie zasiadłam do pianina, nie grałam - nawet tak dla siebie.

Gość gość
jesli dziecko chce to tak, jesli to ty chcesz to absolutnie NIE

Gość zołza zołzowata
a ja nawet kupiłam pianino, ale w tej pipiduwie, w której mieszkam za cholerę nie mogę znaleźć nauczyciela. Córka sama coś tam kombinuje i proste melodyjki zagra :)

Gość Terelka
Zołza a jakie masz pianino? Samemu można też się nauczyć zwłaszcza gdy ma się pianino z funkcją edukacyjną, ale lepiej szukać nauczyciela, bo on zawsze "wymusi" na dziecku systematyczności :)

Jesli dziecko samo chce, to tak.Wtedy szkoła muzyczna, nauka nut, solfezu, historii muzyki. Nawet jak skonczy tylko podstawową szkołè muzyczną, to bèdzie dzieckiem z innymi horyzontami.

Gość gość
a nie lepiej rozwijac prawdziwy talent dziecka? Moze dobrze gra np w szachy czy tenisa albo ma talent do gotowania czy majsterkowania?

jeśli Twoje dziecko ma pociąg do gry i widzisz, że bardzo tego chce to powinnaś rozwijać jego zainteresowania. Może powinnaś nawet pomyśleć o sprzęcie do gry dla dziecka, aby mogło ćwiczyć w domu. Najlepiej jakbyś wybrała klawisz który posiada 100 utworów edukacyjnych i koniecznie z funkcją podświetlanych klawiszy, jeżeli połączysz to jeszcze z lekcjami gry to z pewnością maluch szybko załapie podstawy grania.