Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dalej pracowac

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co robic, mam dobra prace ale stosunki z pracownikami fatalne. jestem nowa i nastawiaja przeciwko mnie innych, obgaduja, odrzucaja. a jestem od nich zalezna bo nie wszystko umiem. innej pracy nie znajde a z tej mnie nie wyrzuca bo jestem po znajomosci ale jak pracowac w takiej atmosferze????

Gość gość
up

Spróbuj nie wbijać sobie do głowy tego co inni mówią bo wykończysz się sama a oni beda mieli z tego satysfakcję. Olej ich skoro cię nie wyleją ze względu na znajomości to niech inni sie zaczną bać a ty?..... Ty bądź sobą i uszy do góry :) Wiem co mówie bo sama to przerabiałam tyle tylko ze nie miałam żadnych pleców w pracy ale powiedziałam sobie "Dam radę! Nie dam im tej satysfakcji!"

Gość gość
latwo powiedziec nie przejmuj sie, ale jak nikt cie nie lubi, obgaduje, rzucaja ci klody pod nogi, a jestes od tych osob zalezna bo nie wszystko potrafisz a i tlumaczyc nie bardzo chca.

Gość gość
pomocy:(

Gość gość
Nie przejmuj się. W pracy układa się różnie, a pracować trzeba. Staraj się być miła, grzeczna, uśmiechaj się. W tyłek im nie właź, ale żeby nie mogli Ci nic zarzucić jeżeli chodzi o stosunki interpersonalne. Grzecznie poproś o wytłumaczenie, jeżeli czegoś nie rozumiesz. Raczej obserwuj i słuchaj, niż komentuj. Nie wdawaj się w żadne tłumaczenia i dyskusje na swój temat. Pracuj i ucz się. z czasem to się zmieni. Ludzie Cię poznają i polubią. Daj im trochę czasu. Każdy kiedyś był nowy i pewnie połowa po protekcji. Ja zresztą też. :) Też tak miałam. Szłam korytarzem i słyszałam jak mnie obgadują, chociaż mnie nie znali. Blokowali mi dostęp do informacji. Patrzyli na ręce. Uczyłam się na starych dokumentach. Wiele nauczył mnie tez informatyk z zewnętrznej firmy, który miał pod opieką mój program. On na szczęście dla mnie był z zewnątrz i nie orientował się w stosunkach panujących w firmie. Pierwsze znajomości zawarłam w innym dziale. A z czasem reszta się do mnie przekonała. Oni myśleli, że będę na nich donosić :) i zwyczajnie się mnie bali. Jak zaczynałam pierwszą pracę matka udzieliła mi mniej więcej takiej porady, żebym wszystkich grzecznie wysłuchała, ale nie komentowała i zatrzymała tę wiedzę dla siebie. Czyli inaczej mówiąc nie przekazywała dalej co kto komu i o kim powiedział, bo z tego są tylko konflikty i problemy. I chociaż nie często słucham mojej matki tego akurat posłuchałam. :) Nie wdaję się w żadne plotki. Słucham, patrzę, nie komentuję, jeżeli już staram się każdego wytłumaczyć, łagodzić konflikty. Często na wesoło. I bardzo dobrze mi się pracuje. z ludźmi rzecz jasna, bo sama praca to niekoniecznie :)