Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpyta

Wymioty ulewanie niemowlaka

Polecane posty

Gość gośćpyta

Cześć. Mój maly dwumiesięczny synek cały dzień ulewa/wymiotuje ale nie serwatka czy mlekiem tylko taka woda zabarwiona na biało tak to nazwę. Karmie piersią. Czy jest to normalne ?

Gość gość
Moja prawie 5-cio mies corka tez ulewala od początku... Nawet nie wiem kiedy jej to przeszło... Poki dziecko przybiera na wadze to nie ma sie czym przejmowac, zawsze tez mozesz poradic sie swojego pediatry ;)

Gość gość
jest coś takiego jak nutriton zagęszczacz dla dzieci od urodzenia, przeciw ulewaniu, pamiętam że można tez było używać przy karmieniu piersią, podaje się z odrobiną Twojego mleka, a potem karmi dalej, a tresc zjedzona zagęszcza się w brzuszku i nie ulewa tak, może spróbuj , dostępne w aptece za ok 17 zł. Pozdrawiam

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Moja od poczatku tak ulewala czasem AZ chlustalo z niej jakby wymiotowala. Strach było ja zxostawic w lozeczku na nią bo nawet w nocy ulewala mocno, a balam się ze się zakrztusi. Na wadze przybierała idealnie, kupilam właśnie nutriton u mnie 27 zł kosztuje wystarcza na około półtora tygodnia. I problem zniknal.;) przestała ulewac ;) tzn czasem jak zjadła i bardzo się wiercila kręciła ( to taki potrzepaniec mały) to ulala ale troszkę. Ale w nocy nigdy jej się nie zdarzyło. Często około 22 je ostatni razx na spiocha i rzadko kiedy jej się odbije a mimo tego nie ulewa. Miałam obawy aby nie miała zaparć po tym ale jest ok kupka codziennie. Aha dodaj ze pierwsze trzy dni podawania nutritonu nie pomagały juz miałam podwoić dawkę ale się wstrzymalam choć znacznej poprawy nie widziałam,m a po kilku dniach ulewanie zniknęło. Teraz ma 5,5 mies nutriton podaje tylko na noc . w dzień juz nie teraz jest na butli wiec dosypuje łyżkę kleiku kukurydzianego i mimo ze mleko jest rzadsze niuz z nutritonem ulewa bardzo zadko