Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ona daje sobie rade ?

Polecane posty

Gość gość

Moja kuzynka tydzień temu urodziła drugie dziecko - córeczkę. A starsze dziecko kuzynki ma 3 lata. Jest kilka dni w domu, a jutro zostaje sama w domu na tydzień, później jej mąż przyjeżdża na dwa tygodnie i wyjeżdża na dwa tygodnie. Dzieci kąpie o tej samego godzinie i w tym samym momencie tylko jedno starsze w wannie. O 20 młodsza już śpi, a o 20.30starszy już śpi. Każde w swoim pokoju, mała po tym jak pierwszy raz obudzi się w nocy jest przenoszona to sypialni kuzynki do kołyski, a po ostatnim karmieniu nocnym przenoszona do swojego pokoju. W domu porządek, dzieci zadowolone. Podziwiam ją. Jak ona to robi ? Wiadomo teraz ma męża, ale za chwile go nie będzie.

Uwierz, ze można. Ja mam różnice 4 lat. Maz pracuje popoludniami wiec wieczorem ogarniam sama. Ja kąpie córkę, syn kąpie się sam. Córka usypia sama, syn tez wiec chodzą spać o jednakowej porze. I tez w ciągu dnia nie mam balaganu, obiad daje rade ugotować, zakupy zrobić, wyjść z dziećmi na spacer. Generalnie kwestia organizacji.

Gość gość
Kobieta potrafi :) Ja mam trójeczkę ... córka lat 7 i dwóch synów - 1,5 roku i 3 miesiące ... wprawdzie mój mąż codziennie wraca do domu, ale większość dnia spędza pracy i praktycznie każdy weekend. A nawet jak jest w domu to daję mu odpocząć i nabrać sił na następny dzień. Co prawda mój dzień zaczyna się o 5 rano a kończy ok. 21, ale mam już wypracowany z dzieciakami plan dnia i starcza mi nawet na wymodelowanie włosów, regularną pielęgnację paznokci czy długą relaksującą kąpiel :)