Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężka sytuacja małe dziecko długi za rodziców itp

Polecane posty

Gość gość

Mam małe miesięczne dziecko. Aktualnie nie pracuję i jestem zarejestrowana w urzędzie pracy. Chłopak pracuje na 1/2 etatu i zarabia niecałe 700zł/miesiąc, mieszkamy z jego rodzicami. Do tego doszły mi do spłaty długi po matce alkoholiczce która zostawiła mnie z 1600zł długu za czynsz mieszkania którego nie płaciła. Jesteśmy w ciężkiej sytuacji. Czy ktoś może nam pomóc ? jakiś MOPS albo coś w tym stylu ? Jak wygląda załatwianie tego wszystkiego ?

Gość gość
może idź do mopsu, nie wiem. Ale z drugiej strony po co było robić sobie dziecko z nieudacznikiem, ktory zarabia 700zl? trzeba bylo usunac albo w ogole sie z takim nie zadawac.

Gość gość
On nie jest nieudacznikiem, zarabiał do nie dawna bardzo dobrze ale firma gdzie pracował zbankrutowała i musiał szukać czegoś nowego. Znalazł na szybko obecną pracę co uważam i tak za sukces bo w dzisiejszych czasach ludzie po studiach latami szukają pracy a mój chłopak po ogólniaku dostał z miejsca pracę zaraz po tamtej tylko ze właśnie aktualnie na takich warunkach. Zawsze to przecież lepsze niż nic prawda ? od razu nieudacznikiem nazywać kogoś jak się go nie zna to tak troszkę nie na miejscu nie uważasz ?

Gość gość
jesli jestes zarejestrowana jako matka samotnie wychowujaca dziecko to mozesz sie ubiegac o jakas kase. z rodzinnego jest niewiele bo niecale 100zl ale zawsze cos. a mieszkanie teraz na kogo stoi?

Gość gość
Idz do Mopsu ,przedstaw szczerze sprawę.Moze dostaniecie jakis zasilek. Jesli zaszłas juz w ciązę to bardzo dobrze ze urodziłaś .. U mnie wielki plus za to :-)

Gość gość
nie mają swojego mieszkania, nie mają dobrej pracy, nie mają wyksztalcenia, a robią dzieciory... za glupote sie placi.

Gość Jakie to żenujące
Przede wszystkim musisz sprawdzić zadłużenie za mieszkanie.Pójść do ADM, czy Spółdzielni.W tej sytuacji należy podpisać porozumienie spłaty długu czynszu na raty żeby dług nie powiększał się..Potem zgłoś się do MOP-su przedstaw swoją sprawę.Zwykle pomagają w takiej sytuacji.Nie myślisz logicznie.Nie masz warunków i fundujesz sobie dziecko?! Chłopak powinien pójść do pracy na pełny etat.Kto to słyszał żeby pracować za takie grosze gdy ma rodzinę?😠

Gość gość
Fakt ,tylko co logicznie mysla ktorzy z bogaczami sie zadają :-P Zenada !!!

Gość gość
Boże wy niczego nie rozumiecie. Sprawa w administracji mieszkaniowej jest już załatwiona, mam ten dług rozpisany na raty spłaciłam już dwie raty teraz aktualnie będę płacić trzecią i zostanie mi jeszcze siedem rat do spłacenia. Kiedy wpadłam z ciążą pracowałam zarabiałam 1300zł/rękę mój chłopak 2800zł/rękę ! Dlaczego zamiast mi pomóc to oczerniacie mnie i mojego chłopaka że jest nieudacznikiem i że jesteśmy nieodpowiedzialni bo za 700zł robimy sobie "bachora". No ludzie błagam was jak tak można ? nie wstyd wam że mimo iż jesteście anonimowi piszecie takie bzdury nie znając kogoś osobiście i nie znając sytuacji jaka była a jaka aktualnie jest ? Nie jesteśmy żadną patologią tylko normalnymi uczciwymi ludźmi. Los akurat sprawił tak że jesteśmy w takiej a nie innej sytuacji dlatego napisałam tutaj żeby się poradzić no ale jak widać zamiast rad dostaję ochrzan jacy to jesteśmy beznadziejni.

Gość gość
no wiecie, gó\wniarz chciał ru\chać bez gumki, bo przecież gumka mu strasznie przeszkadzała, więc głupia debilka mu dawała bez gumki, byle tylko jej nie zostawił, no to ma za swoje. Piszę tak bo sama się spotykałam z takimi nieudacznikami co nic nie mają, ani pracy, ani kasy, ale im gumka strasznie przeszkadzała i chcieli bez, pogoniłam takich z łózka od razu. Oni mają to w du\pie, że potem kobieta chodzi z brzuchem i się martwi skąd wziąć kasę, liczy się tylko ich przyjemność, bo im gumka tak strasznie przeszkadza.

Gość gość
to ten gó\wniarz musiał mieć dobre plecy skoro nic nie umie, po liceum a ktoś mu załatwił pracę za prawie 3 tysiące, dobrze że go wywalili. Wątpię że nieudacznik bez szkoly i dobrych znajomości znajdzie druga taka dobrze platną pracę.

Gość gość
Poziom niektórych tutaj wypowiedzi sięga totalnego dna. Autorko ja Cię rozumiem i nie przejmuj się wpisami tych biednych sfrustrowanych ludzi którzy tylko w internecie próbują się wyżyć za swoje niepowodzenia. Idź do MOPSu i przedstaw sytuację jestem pewna że Ci pomogą z tym długiem ponieważ mój kolega był w podobnej sytuacji i mu pomogli bez problemu.

Gość gość
Ludzie wy normalni nie jestescie, po cholerę sie udzielacie w tym temacie

Gość gość
To jest właśnie poziom kafeterii. Dziewczyna napisała szczerze o co chodzi oczekiwała pomocy a ludzie zamiast jej pomóc to zaczynają pisać że trzeba było nie robić bachora obrażając przy tym ją i jej faceta :) Brawo właśnie dlatego w tym kraju nigdy nie będzie dobrze przez takich p**********h głupich podludzi. Założę się że autorka już nie napisze.

Gość gość
gość 01.06.2014 jesli jestes zarejestrowana jako matka samotnie wychowujaca dziecko to mozesz sie ubiegac o jakas kase. xxx zaraz! chwileczkę! samotna matka mieszka i żyje z ojcem swojego dziecka i jeszcze z tego tytułu mają się jej należeć zasiłki???

Gość gość
Skoro jesteś taka wszech wiedząca, nie zaliczasz się do patologii, to w czym problem? Po co zakładasz post i denerwujesz ludzi? Nie jesteś samotna matką, przecież masz przydupasa! Matka alkoholiczka,! A ty mówisz że nie zaliczasz się do patologii? Nie chce tego komentować, nie zniżę sie do twojego poziomu!

Gość Jakie to żenujące
Ciekawe na co liczysz zakładając ten post? Na współczucie, czy kasę dla "samotnej" matki ?