Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzeba odbierać bogactwo bogatym i rozdawać je biednym

Polecane posty

Gość gość

taka prawda, tak było zawsze potrzebny jest nam nowy Robin Hood, Janosik XXI wieku

Gość gość
Nie, nie i jeszcze raz nie. O wiele bardziej się ceni wartość zapracowaną niż podarowaną. Biedny jest w wielkim procencie biedny poprzez niezaradność, więc przebimba bogactwo które dostanie. Amen siostro.

Gość marusia_
niby jak chcesz to zrobić ? na siłę ? jakas bzdura

Gość gość
Robin Hood nie zabierał bogatym i dawał biednym tylko odbierał to co zgrabiła władza od zwykłych ludzi. Weź nie rób z niego socjalisty.

Gość gość
Wreszcie oszuści i złodzieje poczuliby na własnej skórze zło, które czynią biednym, wiedzieliby w końcu, jak czuje się człowiek okradany!

Gość gość
- tobie kasa pewnie spływa za pierdzenie w fotel obrotowy, dlatego wymyślasz takie brednie na swoją i innych oszusto-darmozjadów obronę.

Gość gość
od robin hooda zaczął się socjalizm. Ciężko pracuj to zabiorą c****eniądze i dadzą je nierobom.

Gość gość
To "ciężko" to daj w cudzysłów!

Gość gość
nie dam, bo większośc****eniądze z nieba nie spadają i trzeba na to pracować, ale nierobom się wydaje, że jak ktoś jest szefem dużej firmy to nic nie robi, niczym się nie przejmuje tylko liczy pieniądze, a sami na jego miejscu zbankrutowali by w tydzień i zeszli na zawał.

ale czemu mam coś komuś dawać? bo ktoś nie umie sam zarobić? trudno niech je tynk ze ścian mnie to nie interesuje.

Gość gość
Nie podziele się :D, sorry , pomimo dobrego serca:D

Gość gość
Tak.... , i sobie oraz rodzince zapewni wszelkie luksusy, a pracownikom da tyle aby miał zaledwie na opłat, a na jedzenie już nie bardzo!

Gość gość
jakby twój serwis był wartościowy to dostawałabyś więcej, a tak dostajesz tyle ile warta jest twoja praca. I KAŻDY zapewni luksus sobie i swojej rodzince, a nie obcym osobom jeżeli już musi podjąć decyzję.

Gość gość
Nie trzeba komentarza, twoja odpowiedź wszystko odsłania! Grunt to pazerność!

Gość gość
Oczywiście, że tak. Dlatego jedni są bogaci bo na to pracują, nie rozdają i wszystko kalkulują, a inni tylko łapy potrafią wystawiać po cudze.

Gość gość
a nieźle to ile? 30 zł na godzinę?

poza tym załóżmy ze inwestor mi nie płaci to co ja mam sb żyły wypruwać i wszystko ludziom oddać jak ma sie tez swoje bliskie osoby.. chyba logiczne ze kazdy dla siebie sie stara nie...

Gość gość
To nie zatrudniaj pracowników tylko sam zrób to za nich, wtedy możesz powiedzieć, że żyły sobie wypruwasz i kasy tyle , co im płacisz!.

zależy jakie stanowisko kolego. Sam nie ogarne wszystkiego przykro mi ;) a rodzinka jest ważniejsza od ludzi :p

Gość gość
na tym polega polskie niewolnictwo, ludzie, żeby przetrwać, pracują za 6zł/h, a "panu" to pasuje, bo on też ma swoje potrzeby, które na dodatek stale rosną.

Gość gość
autor tematu ma racje i powinien dac przykład. czyli .... swój komputer zaniesc do opieki społecznej, domu dziecka czy oddac bezdomnym na ulicy. bo przeciez w ich oczach jest on bogaty.

Gość gość
jesteś równie przebiegły, jak folwarczny szlachcic, który wyznaczał pole do obrobienia, bo kiedy chlopów nie pilnował, leżeli, a dniówka mijała:O

no a co, logiczne że za godzinówke sie beda opieprzać a tak maja umowe i pieniążki na czas JEŚLI bedzie wszystko zgodnie z planem nie liczac oczywiscie przestojow zwiazanych ze zdarzeniami losowymi czy pogoda ;) x a ja bym chcial zeby taki Kluczyk mi coś dał bo jest bogaty. Jak szaleć to szaleć