Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotne wakacje z dwulatka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Planuje wybrac sie z moja dwulatka na weekend nad nasze polskie morze. Czytalam juz wiele informacji o tym, co dokladnie mam zabrac. Wiem, ze wiele zalezy od pogody, a ta jest niestety nie do przewidzenia z takim wyprzedzeniem. Pragne natomiast wiekszosc nowych rzeczy kupic miesiac wczesniej, by te wszystkie koszty nie skumulowaly sie na jeden miesiac. Wiec, na dzien dzisiejszy planuje wyjazd tylko dla mnie i corki. Wybralam pociag, poniewaz jest przestronny, wsiadam i nic mnie nie interesuje, oczywiscie w godzinach nocnych. Z mojej miejscowosci odjezdzaja pociagi do Kolobrzegu i Ustki ( bezposrednio ). Ktory z tych kurortow jest bardziej przystosowany do pobytu z dzieckiem ( atrakcje )? Jakie polecacie hoteliki, pensjonaty etc. w przystepnych cenach? Pod uwage biore rowniez nocleg pod namiotem ;) Co do bagazu, to wiem mniej wiecej co musze zabrac, ale co na waszych wakacjach okazalo sie niezbedne? Dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za brak znakow i ewentualne literowki- pisze z telefonu. Pozdrawiam

Gość gość
Pod namiot z dwulatką, podziwiam :) Moja też ma 2 lata, sama jeszcze w ciąży się zarzekałam, że będę pod namiot jeździć, ale nie bardzo to sobie wyobrażam w tym momencie, chyba by nie zasnęła. Daj znać jak już wrócicie czy pomysł się sprawdził, może jednak się zdecydujemy w tym roku :)

Gość gość
Witaj, Tak naprawde caly czas zastanawiam sie nad tym namiotem, znajomi polecaja, a ja nie jestem do konca przekonana ;) wiec pokoj jest jednak na pierwszym miejscu, a namiot to po prostu ewentualnosc :) Dam znac jesli sie na to zdecyduje :) Pozdrawiam.

Gość gość
W dwa dni to dużo nie zobaczysz, nie odpoczniesz. Nie lepiej jechać na tydzień jak juz sie męczysz pociągiem?

Gość gość
Planuje wyjechac w czwartek, tak zeby w piatek rano byc juz nad morzem i wyjechac w niedziele wieczorem. Wiec trzy cale dni i dwie noce- na tyle pozwala mi fundusz. Dlatego wlasnie zastanawiam sie nad tym namiotem, bo za takie pieniadze ( 25zl/ dobe za mnie i mala ), to spokojnie moge wyruszyc na tydzien. Niestety, nie do konca jestem przekonana do tej formy noclegu, do tego w pojedynke... wielu z Was moze stwierdzic, ze sie nie oplaca jechac nad morze na 3 dni, jednak moja kolezanka byla i jest zadowolona. Moze i nie odpoczela, ale jak to stwierdzila, po tygodniu biegania za corka mialaby dosyc jeszcze bardziej. Zwiedzanie nie jest moim priorytetem, przyjdzie na to czas gdy mala podrosnie. Chce zobaczyc morze, tak dawno tam nie bylam, i pokazac je corce.

pojedz do Dziwnówka- dla takiego malucha idealne. Znam tam fajny, niedrogi pensjonat- nad samym morzem. Napisz czy Cie interesuje. jesli pod uwage bierzesz tylko kolobrzeg lub Ustke- to srednio. To typowe miejscowosci dla mlodziezy.

Gość gość
Nad Dziwnowkiem nawet nie myslalam, zobacze polaczenia ;) Nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanie- pozdroz noca wiaze sie z wykupieniem miejsca do spania- ktos sie orientuje na czym to polega? Bo zastanawiam sie czy nie lepiej wybrac 1-sza klase, spokoj, rozkladane fotele. Tylko tez nie wiem jak to jest z dzieckiem, wiem, ze jest doplata, tylko taka informacje znalazlam na internecie. Od czego zalezy ta doplata ( procz dlugosci trasy i pociagu oczywiscie :) ) Wobec tego dodam rowniez, iz jestem mama studiujaca, wiec sama posiadam 49% znizki, czy to koliduje jakos ze znizka na dziecko?