Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoe26

na którym piętrze nie słychać już hałasów z podwórka

Polecane posty

Gość Zoe26

hej:) pół życia mieszkałam na parterze i wiem,że to okropne,słychać wrzeszczące dzieci przy zamknietym oknie i rozmowy pod oknem. Chciałabym Was spytać od którego piętra nie słychać juz hałasu dzieci bawiących się na dole,bo planuję się wynieść z obecnego mieszkania na parterze z placem zabaw za oknem

Gość gość
20?

Gość gość
mieszkam na 7 i też mam plac zabaw koło bloku-słychać wszystko i to głośno:P

Gość gość
Zainstaluj dobre okna i klimę .

Gość gość
Poważnie, może ponad 15 piętrem zaczyna zanikać hałas. Ważne jest jeszcze jak budynki są ustawione, czy dźwięk rezonuje o ściany, czy się rozchodzi.

Gość zoe26
no niestety ja mam tu studnię. Ale przy zamknietych oknach na 7 piętrze tez slyszycie wrzaski dzieci?

Gość gość
Ja słyszę wrzaski dzieci na okrągło, bo mam jedno w domu. A tak na serio, mieszkam przy jednej z głównych ulic miasta i mam szum non stop, chociaż to szóste piętro. Przy zamkniętych oknach daje radę, ale tak to znajomi się śmieją, że mieszkam na przystanku tramwajowym. Z drugiej strony drugi pokój wychodzi na podwórko (bez placu zabaw) i tam jest cisza i spokój. Więc nigdy nie wiesz. Jeśli hałas tak ci bardzo przeszkadza i chcesz mieć pewność, że będzie cicho, to zanim kupisz mieszkanie zrób pomiar akustyczny o różnych porach dnia. Nie chce mi się tłumaczyć dokładnie, tu jest strona poświęcona takim zagadnieniom www.ects.pl/produkty/c107_akustyka_pomiary-akustyczne_mierniki-poziomu-dzwieku-i-analizatory/p121_nor140.Mam nadzieję, że mi nie wywali, że to spam, bo to forum ma dziwne jazdy, od kiedy jest nowy layout.

Gość gość
mieszkałam na 8 pietrze i wszystko było słychać :O

Bylam w gosciach wiosną na 15tym piètrze, i tez slyszalam, ale malo. Mieszkam teraz z mèzem na 3, na nowym osiedlu, i dostaje szalu. Megamasakra! Unikaj nowych osiedli, tam jest duzo plodnych matek. My tu wynajmujemy- na szczescie. Chcemy cos kupic, ale przez ten koszmar jazgotu i wrzasku, boimy sie, ze trafimy na to samo.