Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa888

dwurożna a zajście w ciązę

Polecane posty

Gość gościówa888

dziewczyny! czy któraś z posiadających macicę dwurożną miała z tego powodu problemy z zajściem w ciąże?

Gość gość
a nie czasem dwudrożną?

Gość gość
Dwunożną od razu, k***a :D :D :D

Gość gościówa888
nie pomyliłam się DWUROŻNA. tak dwunożna :P heheh

Gość gość
upsss....zwracam honor :P .doczytałam,okej-jest dwurożna ,choć nazwa dziwnie śmieszna,a to powazny problem...sorki,autorko

Gość gość
ktoś coś wie? może doświadczył?

Gość gość
ja mialam zrobili mi laparoskopie i usuneli mi ta przegrode a teraz jestem w ciazy :)

Gość gość
ja mam macicę dwurożną, z zajsciem w dwie ciąże nie było problemu, ale w pierwszej i obecnej najpierw była obawa, czy zarodek zagnieździ się w większej czesci, a później ogólnie obie ciąże wysokiego ryzyka, krwawienia, leżenie plackiem i zagrożenie przedwczesnego porodu. Na szczęscie synka urodziłam w terminie, ale jak będzie teraz to nie wiem, Mam nadzieję, że też doczekamy do terminu :-) najwazniejsze, to dobra opieka ginekologiczna :-)

Gość gość
Jak byłam w pierwszej ciąży (zaszłam w pierwszym cyklu starań) to na wizycie z usg ginekolog spytał się mnie czy wiem, że mam macicę dwurożną :) a ja na to że nie i tyle w temacie, o nic się więcej nie pytałam bo byłam skupiona na słuchaniu serduszka dziecka :D potem dopiero w necie przeczytałam o co chodzi. Aha.. w drugą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań, więc w sumie nawet mogłam nigdy się nie dowiedzieć o dwurożności, nic by to nie zmieniło u mnie :)

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
mam macicę dwurożna, miałam laparoskopię, podczas której korygowano mi przegrodę, o dziecko staram się od 4 lat, raz poroniłam, ale to była wina niskiego progesteronu