Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 miesieczne niemowle karmione piersia nie robi tydzień kupki czy mam sie marstw

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Blagam niech ktos odpowie

Gość KasiaTe
Poważnie pytasz? Tydzień? Zacznij się martwić. Dziecko płacze, ma twardy brzuch? Próbowałaś masaży, herbatek, kropli itp?

Gość gość
a ty nic z tym nie robisz??chyba zartujesz Daj dziecku czopek glicerynowy,kupisz je w kazdej aptece one sa dla niemowlakow zeby mogly s e wyproznic a jak nie zrobi to jedz do lekarza.na co ty czekasz dziewczyno?

Gość gość
I na forum o to pytasz??

Gość gość
wcześniej pisałam z tel nie opisałam dokładnie sytuacji.. tak pytam poważnie..może jestem głupia, ale pytam.. ostatnio też zrobił po tygodniu a dziś nie.. brzuszek ma miękki, nie płacze, nie pręży się jest jak najbardziej normalny pogodny..rozszerzam mu dietę delikatnie, ale teraz tydzień przerwy jak nie robi tej kupki i dalej nic..dziś wkładałam termometr nic..

Gość gość
próbowałam z tym termometrem masowałam brzuszek ale nic mały spokojny, zasnął.. martwiłam się, że nie robi..ale jak dziś moja mama spanikowała, że jak to możliwe to aż wszystko mam w gardle..mam kupić czopki? czy iść do lekarza ??gdzieś na necie czytałam, że dzieci karmione piersią mogą nie robić nawet 7 dni i nic nie dolega jeśli jest ok ale teraz ja już sama nie wiem czy mam panikować..

Gość gość
jak brzuch ma miekki, dziecko pogodne, nie goraczkuje to nie masz sie czym martwic, byl czas ze moja corka po 2 tygodnie kupki nie robila, bylysmy pod opieka neonatologa, badala corke i mowila ze wszystko jest ok, po prostu mleko matki moze byc praktycznie calkowicie strawione, jest swietnie przyswajalne, przeszlo jej to z czasem, teraz wali codziennie, i z tesknota wspominam te czasy:)

Gość gość
kup czopki i mu daj jednego.Nie zaszkodzi mu nic a tylko pomoze.Dziecko sie wyprozni i bedzie lepiej.A tak wogole powinnas isc do lekarza i o tym powiedziec.Ja tez karmie piersia,ale jak moja corka nie robi 2 dni kupki to daje jej czopek glicerynowy a a 4 mc

Ciężko powiedzieć, bo mój syn jak był karmiony piersią to robił kupke kilka razy dziennie i robi nadal (jest teraz na mm). Myślę, że jak nie ma żadnych dolegliwości, to może nie ma co się martwić, aczkolwiek warto skonsultować to z lekarzem lub dać tego czopka :) Pozdrawiam

Gość gość
przy karmieniu piersia naturalne jest robienie i 10 kupek na dobe, i 1 kupke raz na 1,5 tygodnia, mama ktora daje corce czopki jak przez 2 dni nie robi kupki gratuluje, zaparcia w dorslosci i nieumiejtnosc zrobienia kupki gwarantowane w przyszlosci.

Gość gość
był czas jak był noworodkiem, że robił przy każdym karmieniu z czasem się unormowało i kilka razy dziennie 3-4 razy..ok 3-4 m około 1 dziennie około 5 miesiąca raz dziennie raz na dwa dni różnie..ostatnio raz na kilka dni i teraz drugi tydzień z rzędu że raz w tygodniu, a w tym 7 dnia nie było...wystraszyłam się paniką mamy, bo skoro brzuszek miękki to wydawało mi się, że nie ma co panikować..a jednak jej panika mnie zaraziła i nie wiem czy zasnę..z tego wszystkiego..

Gość gość
Nie jestes glupia, martwisz sie i pytasz. To normalne pod warunkiem ze nie towarzysza temu inne dolegliwosci. U mnie to samo u dwoch synow sie zdarzalo. Przy piersi i dodatkowo przy wprowadzaniu innych pokarmow trzeba troche czasu. Ja dawalam czopek glicerynowy dla dzieci wtedy jak maluchy sie meczyly tzn probowaly zrobic a nic nie wychodzilo i jak gazy sie pojawialy. Czopek i w ciagu minuty kupa byla, zazwyczaj mega. Oczywiscie pod opieka lekarza caly czas. Dodatkowo krople bio gaja maluchy dostawaly. Pozdrawiam

Gość gość
no właśnie wiem że pobudzanie sztuczne nie jest zdrowe, ale zrobiłam już to pod wpływem emocji.. to lepiej najpierw do lekarza ? czy raczej czopki i poobserwować ? a jak sytuacja się powtórzy iść do lekarza ?

Gość gość
no właśnie mały się nie męczy więc co lepiej poczekać nie podawać ? sama już nie wiem co jest rozsądniejsze... zbyt długie nie robienie nie jest zdrowe wiem, ale z drugiej strony być może pokarm dobrze przyswaja

Gość gość
idz do rodzinnego skoro sie bardzo niepokoisz, tosz to zaden wyczyn, zbada dziecko i bedziesz spokojniejsza.

Gość mia ta cara
no tak mleko matki jest lekko strawne ,ale jesli dziecko ma juz rozszezana diete to oznacza,ze w brzuszku ma juz nie tylko mleko matki.Tydzien nie robienia kupki,serio?Ja bym juz panikowala.A ja sie martwilam jak moj mial dzien przerwy.Moj miewal zaparcia,ale tak jak mowie byl to dzien.Moge ci poradzic tylko bys podawala wiecej plynow dziecku ,moze pomoze .Mojemu pomoglo teraz robi nawet kilka kupek dziennie (ma 6m).Podawaj wode gotowana a jak nie lubi dodaj do wody troszke soczku tak by woda miala lekko posmak.

Gość gość
mój jak był na piersi też robił raz na tydzień - to znaczy, że dobrze przyswaja pokarm jesli nie ma żadnych dolegliwości, to nie masz powodu się martwic

Gość gość
Durne są te kobity, które twierdzą, że trzeba lecieć do lekarza. Tydzień nie robienia kupy u małego dziecka jest całkowitą normą! Mam rozumieć, że Wy z tych, które z każdym katarkiem, płaczem i wzdęciami lecicie do lekarza???